Αρμενία: Αποφασισμένη για τη βελτίωση των σχέσεων με την Τουρκία

Δευτέρα, 05 Οκτωβρίου 2009 18:55
A- A A+

Αποφασισμένη να προχωρήσει στην αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεών της με την Τουρκία είναι η Αρμενία, όπως δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο Αρμένιος υπουργός Εξωτερικών, Εντουαρντ Ναλμπαντιάν.

«Ήμασταν αποφασισμένοι κατά τη διάρκεια της διαδικασίας (αυτό το καλοκαίρι) και είμαστε αποφασισμένοι και τώρα να προχωρήσουμε», στην αποκατάσταση των σχέσεων, ανέφερε ο Ναλμπαντιάν.

«Ελπίζουμε ότι οι τουρκικές αρχές θα δείξουν την ίδια θέληση με εμάς τις επόμενες ημέρες και μήνες», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι το Γερεβάν και η ¶γκυρα συμφώνησαν στο τέλος Αυγούστου στη δημιουργία δύο πρωτοκόλλων για την αποκατάσταση των διπλωματικών σχέσεων των δύο χωρών και το άνοιγμα των κοινών τους συνόρων. Τα κείμενα των πρωτοκόλλων δεν έχουν εγκριθεί ακόμα από τα κοινοβούλια των δύο χωρών.

Ο Ναλμπαντιάν δεν επιβεβαίωσε τις πληροφορίες των Τούρκων υπευθύνων σύμφωνα με τις οποίες θα συναντιόταν με τον Τούρκο ομόλογό του, Αχμέτ Νταβούτογλου, στην Ελβετία στις 10 Οκτωβρίου, για να υπογράψουν τα πρωτόκολλα. ¶φησε δε να εννοηθεί ότι οι Τούρκοι βιάστηκαν να κάνουν δηλώσεις.

«Όταν είμαστε έτοιμοι να ανακοινώσουμε κάτι σχετικό, θα το ανακοινώσουμε από κοινού. Πρόκειται για μια διμερή διαδικασία. Κανένα από τα δύο μέρη δεν πρέπει να κάνει δηλώσεις μονομερώς», υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών της Αρμενίας.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή