ΗΠΑ: Βοήθεια σε Φιλιππίνες και Σουμάτρα

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 09:03
A- A A+

Βοήθεια στη Σουμάτρα μετά τον καταστροφικό σεισμό και στις Φιλιππίνες που επλήγησαν από τις πλημμύρες, έχουν αποστείλει οι Ηνωμένες Πολιτείες, ανακοίνωσε το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών.

Περίπου 45 τόνοι ειδών πρώτης ανάγκης από την αμερικανική υπηρεσία διεθνούς ανάπτυξης (Usaid) αναμένεται να φτάσουν σήμερα στην Παντάνγκ, ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Ιαν Κέλι, ο οποίος διευκρίνισε πως η βοήθεια θα διανεμηθεί από τον Ερυθρό Σταυρό.

Η αμερικανική διοίκηση στον Ειρηνικό (Pacom) έχει στείλει δύο μεταγωγικά αεροσκάφη C-17 με υλικό απαραίτητο για την κατασκευή νοσοκομείου εκστρατείας που θα μπορέσει να φιλοξενήσει ως και 400 ασθενείς την ημέρα, πρόσθεσε ο αμερικανός αξιωματούχος.

Επίσης στην περιοχή θα φτάσουν την Πέμπτη αρκετά αμερικανικά ελικόπτερα με στόχο την παροχή βοήθειας στις απομακρυσμένες αγροτικές περιοχές που έχουν πληγεί περισσότερο.

Ο Κέλι είπε ακόμα πως το υπουργείο ¶μυνας αποδέσμευσε επτά εκατομμύρια δολάρια ώστε ο αμερικανικός στρατός και ειδικά οι Πεζοναύτες να μπορέσουν να αποστείλουν βοήθεια στα θύματα.

Στην Σουμάτρα σταμάτησαν χθες οι επιχειρήσεις διάσωσης και έρευνας για επιζώντες. Τα Ηνωμένα Έθνη εκτιμούν πως τουλάχιστον 1.100 άνθρωποι σκοτώθηκαν και άλλοι 3.000 είναι πιθανό να παραμένουν εγκλωβισμένοι στα ερείπια.

Στις Φιλιππίνες, τουλάχιστον 15 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους από το πέρασμα του τυφώνα Πάρμα. Η Usaid ανακοίνωσε πως θα αποδεσμεύσει 1,8 εκατομμύρια δολάρια για να βοηθήσει τα θύματα, ενώ 450 αμερικανοί στρατιώτες που βρίσκονται στην περιοχή έχουν διανείμει στους πληγέντες είδη πρώτης ανάγκης και τρόφιμα.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή