Σ. Τσιτουρίδης: Πρόκληση η ανασυγκρότηση της ΝΔ

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 14:52

Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε αυτονόητες τις αποχωρήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Γιώργου Σουφλιά και στη συνέχεια άφησε αιχμές εναντίον «προσώπων διαδρόμων, κύκλων και περιβάλλοντος», χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει.

A- A A+

Μεγάλη πρόσκληση χαρακτήρισε ο πρώην υπουργός Σάββας Τσιτουρίδης την ανασυγκρότηση της ΝΔ, μιλώντας στον Alpha 9,89.

Aναφερόμενος στα αίτια της «μεγάλης ήττας», υποστήριξε πως κάποιοι έκαναν αποκλειστική πορεία τους τον επικοινωνισμό μέσα στη ΝΔ και στην κυβέρνηση της θέτοντας την πολιτική στην υπηρεσία της επικοινωνίας. Όπως υποστήριξε, αυτό είχε ως αποτέλεσμα «πρόσωπα και πολιτικές να δίδονται βορά σε ένα επικοινωνιακό τοπίο για να καλύψουμε άλλες αδυναμίες και άλλες προσωπικές διαδρομές και άλλα παιχνίδια».

Ο κ. Τσιτουρίδης χαρακτήρισε επίσης αυτονόητες τις αποχωρήσεις του κ. Κώστα Καραμανλή και του κ. Γιώργου Σουφλιά και στη συνέχεια άφησε αιχμές εναντίον «προσώπων διαδρόμων, κύκλων και περιβάλλοντος», χωρίς ωστόσο να τα κατονομάσει:

«Για να μην επαναλαμβάνουμε τα λάθη μας, θα πρέπει να οδηγηθούμε σε εποχές όπου τα αυτονόητα δεν θα είναι εξαιρετικά πράγματα και ότι η ΝΔ, φιλελεύθερη παράταξη με αποτελεσματικότητα θα πορευτεί με ένα πολιτικό δυναμικό που δεν θα αισθάνονται ότι είναι ελέω Θεού και θα προχωρούμε με τους έχοντες τη δημοκρατική νομιμοποίηση διότι ένας άλλος σημαντικός λόγος ήταν ότι πρόσωπα διαδρόμων, κύκλων και περιβάλλοντος ήρθαν να υποκαταστήσουν τους έχοντες δημοκρατική νομιμοποίηση και θεσμικό ρόλο σε λήψη σημαντικών αποφάσεων».

Αναφερόμενος στην επόμενη μέρα, υπογράμμισε την ανάγκη όλοι στη ΝΔ να προχωρήσουν συντεταγμένα επανιδρύοντας οργανωτικά το κόμμα, επανακαθορίζοντας το ιδεολογικό και πολιτικό του πλαίσιο. Καταλήγοντας πρόσθεσε πως ο επόμενος αρχηγός πρέπει να εκφράσει το όλο της παράταξης.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή