Γ. Μανώλης: Προέχει να αποφασίσουμε τι κόμμα θέλουμε

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 15:09

Ο πρώην βουλευτής της ΝΔ αναφερόμενος στα αίτια της ήττας σημείωσε πως «αν πάθαμε ό,τι πάθαμε το πάθαμε γιατί δεν μιλήσαμε ποτέ μέσα στην παράταξη. Δεν υπερασπίσαμε αρχές και αξίες και δύο άνθρωποι, η κυβερνητική επιτροπή, αποφάσιζαν και οι άλλοι πηγαίναμε και ψηφίζαμε».

A- A A+

Να καθυστερήσει λίγο η διαδικασία εκλογής νέου προέδρου της ΝΔ, προκειμένου προηγουμένως όλα τα μέλη της ΝΔ να αποφασίσουν «τι κόμμα θέλουμε» ζήτησε ο πρώην βουλευτής της ΝΔ Γιάννης Μανώλης.

«Εγώ θέλω να δούμε πρώτα τι κόμμα θέλουμε, να δω τι έφτιαξε και να το διορθώσω, να δω τι πρόσωπο μπορεί να χωρέσει σε αυτό το καλούπι που έχει η παράταξη» σημείωσε μιλώντας στον Alpha 9,89.

Αναφερόμενος στα αίτια της ήττας σημείωσε πως «αν πάθαμε ό,τι πάθαμε το πάθαμε γιατί δεν μιλήσαμε ποτέ μέσα στην παράταξη. Δεν υπερασπίσαμε αρχές και αξίες και δύο άνθρωποι, η κυβερνητική επιτροπή, αποφάσιζαν και οι άλλοι πηγαίναμε και ψηφίζαμε».

Συγκεκριμένα, υποστήριξε πως ο κόσμος απέρριψε τη ΝΔ για την οικονομική πολιτική του κ. Αλογοσκούφη, την κοινωνική πολιτική σε σχέση με τα εργασιακά, το πώς λειτούργησε το κόμμα, αν το κόμμα ήταν δηλαδή κοντά στον πολίτη και πίεζε την κυβέρνηση για να λύσει προβλήματα.

«Και τώρα πάλι αντί να συζητήσουμε και να διορθώσουμε αυτό που έφταιξε και να πούμε τι θέλουμε να κάνουμε, πάμε σε μια αντίστοιχη λογική που λεει Ντόρα, Μανώλης, Σαμαράς, Αβραμόπουλος. Αυτό θα είναι το μοτίβο, ποιος έχει κάνει μηχανισμούς αυτά τα δύο χρόνια και πάμε σε μια λογική να τους βάλουμε να ψηφίσουν χωρίς να κάνουμε καμία κουβέντα» πρόσθεσε.

Επανερχόμενος στις επικρίσεις του κατά εισηγητών για διεξαγωγή πρόωρων εκλογών, ανέφερε πως «ο Καραμανλής ήταν άβουλος, αλλά θεωρώ όπως είχα πει και στην επιστολή μου, ότι είναι αυτοκτονική αυτή η κίνηση και γίνεται από κάποιους για συγκεκριμένους λόγους».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή