Συνελήφθη ένας από τους υπόπτους για τη γενοκτονία στη Ρουάντα

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 15:56
A- A A+

Η αστυνομία στην Ουγκάντα συνέλαβε ένα από τους πλέον καταζητούμενους υπόπτους στη γενοκτονία στη Ρουάντα το 1994,τον Ιντελφόνσε Νιζεγιμάνα,ανέφερε σήμερα ανώτερη αστυνομική πηγή στο πρακτορείο Reuters.

Ο Νιζεγιμάνα,πρώην αξιωματικός του στρατού και ανώτερος αξιωματούχος της υπηρεσίας πληροφοριών, είχε εισέλθει στην Ουγκάντα από την Λαϊκή Δημοκρατία του Κονγκό την 1η Οκτωβρίου και, σύμφωνα με την πηγή, συνελήφθη χθες στην Καμπάλα. Στη συνέχεια εκδόθηκε στην Αρούσα, στη βόρεια Τανζανία, στο Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την Ρουάντα. Αξιωματούχοι του Δικαστηρίου δεν επιβεβαίωσαν προς το παρόν την πληροφορία.

Ο Νιζεγιμάνα,είναι ένας από τους δώδεκα περισσότερο καταζητούμενους υπόπτους από το Διεθνές Δικαστήριο για την γεγοκτονία κατά την οποία περίπου 800.000 μέλη της φυλής Τούτσι και μετριοπαθείς της φυλής Χούτου σκοτώθηκαν.

Οι ΗΠΑ έχουν προσφέρει αμοιβή 5 εκατομμυρίων δολαρίων για την σύλληψή του.

Εκπρόσωπος του γραφείου του γενικού εισαγγελέα της Ρουάντας δήλωσε πως πιστεύει ότι ο Νιζεγιμάνα πέρασε τα 15 χρόνια από την γενοκτονία πολεμώντας για μία ανταρτική οργάνωση της φυλής Χούτου στα δάση στο γειτονικό ανατολικό Κονγκό.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή