Π.Ψωμιάδης: Κίνηση με προεκτάσεις στο εθνικό ζήτημα η κατάργηση του ΥΜΑΘ

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 16:43
UPD:16:51
A- A A+

Την αντίδραση του νομάρχη Θεσσαλονίκης και υποψηφίου για την προεδρία της ΝΔ, Παναγιώτη Ψωμιάδη, προκάλεσε η κατάργηση του υπουργείου Μακεδονίας – Θράκης και η μετατροπή του σε Γενική Γραμματεία Μακεδονίας Θράκης, η οποία υπάγεται στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Ο Γ. Παπανδρέου και το ΠΑΣΟΚ μιλούν για αποκέντρωση, αλλά αντί να αναβαθμίσουν, καταργούν το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης», παρατήρησε ο νομάρχης και σημείωσε πως «είναι μία κίνηση με προεκτάσεις στο εθνικό ζήτημα».

«Περιμένω με πολύ ενδιαφέρον ν’ ακούσω την άποψη των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ που εκλέχθηκαν στη Μακεδονία και τη Θράκη. Εύχομαι το επόμενο βήμα της νέας κυβέρνησης να μην είναι η αλλαγή του ονόματος του αεροδρομίου Μακεδονία», συμπλήρωσε χαρακτηριστικά.

Στο ίδιο μήκος κύματος και ο πρόεδρος της Δημοκρατικής Αναγέννησης και πρώην υπουργός Μακεδονίας-Θράκης Στέλιος Παπαθεμελής, ο οποίος δήλωσε: «Η σύσταση του υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης (υπουργείο Γενική Διοίκηση Μακεδονίας - αργότερα Βορείου Ελλάδος) από τον Ελευθέριο Βενιζέλο και η μετονομασία του από τον Ανδρέα Παπανδρέου σε Μακεδονίας - Θράκης, καθώς και η σύσταση πάλι από τον Ανδρέα Παπανδρέου του υπουργείου Αιγαίου, εξυπηρετούν διαχρονικές εθνικές ανάγκες, κυρίως υπενθυμίζοντας προς πάσαν κατεύθυνση την αιώνια ελληνικότητα των συγκεκριμένων χώρων. Ενδεχόμενη κατάργησή τους δεν μπορούμε να πούμε ότι αποτελεί πράξη σοφίας».

Την πλήρη αντίθεσή του στην κατάργηση του ΥΜΑΘ εξέφρασε και ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Β. Παπαγεωργόπουλος. Πρόκειται, είπε, για ένα υπουργείο που για λόγους εθνικούς έπρεπε να παραμείνει τουλάχιστον μέχρι την επίλυση του προβλήματος με τα Σκόπια και διερωτήθηκε: «Ποιο είναι άραγε το επόμενο βήμα;»

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή