Πρόταση συμμετοχής στην κυβέρνηση απέρριψαν οι Οικολόγοι-Πράσινοι

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 19:32
UPD:07/10/2009 13:25
A- A A+

«Ευχαριστούμε αλλά δεν θα πάρουμε» αναφέρουν οι Οικολόγοι Πράσινοι σε ανακοίνωσή τους, στην οποία γνωστοποιούν ότι απέρριψαν πρόταση συμμετοχής στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Όπως ανέφερε ο κ. Νίκος Χρυσόγελος, επρόκειτο για πρόταση συμμετοχής στελέχους τους στο υπουργείο Περιβάλλοντος.

Ν. Χρυσόγελος: Θα καταθέτουμε προτάσεις αλλά και θα ασκούμε κριτική

Ν. Χρυσόγελος: Θα καταθέτουμε προτάσεις αλλά και θα ασκούμε κριτική

Αναφέρουν ακόμη πως σήμερα έγινε σχετική επικοινωνία από το γραφείο του νέου πρωθυπουργού προς την Εκτελεστική Γραμματεία, ευχαριστούν το ΠΑΣΟΚ για την πρόσκληση, σημειώνουν όμως πως στόχος τους είναι να αλλάξουν τις πολιτικές. «Η συμμετοχή στην εξουσία δεν αποτελεί αυτοσκοπό για μας» προσθέτουν.

«Ενδεχόμενη συμμετοχή μας σε κυβέρνηση, θα έπρεπε να στηρίζεται σε προγραμματικές συμφωνίες, σε θεματικές πλειοψηφίες στην κοινωνία, σε μια λαϊκή εντολή που θα απέκλειε αυτοδύναμες κυβερνήσεις, αλλά και στην ύπαρξη μιας κοινοβουλευτικής ομάδας των Οικολόγων Πράσινων που να μπορεί να επηρεάζει τις εξελίξεις» συμπληρώνουν.

Αφού διατυπώνουν και πάλι επικρίσεις για τον υπάρχοντα εκλογικό νόμο καλούν το ΠΑΣΟΚ αν πιστεύει ότι πολιτικές προτάσεις όπως αυτή που εκπροσωπούν οι Οικολόγοι Πράσινοι πρέπει να είναι στη Βουλή, αν θεωρεί ότι όλες οι ψήφοι των πολιτών πρέπει να έχουν την ίδια εκπροσώπηση, να πράξει αναλόγως.

Καταλήγοντας επισημαίνουν πως παραμένουν κριτικοί στην εξουσία, αλλά και ανοικτοί στον προγραμματικό διάλογο με όλες τις πολιτικές και κοινωνικές δυνάμεις.

Σε δηλώσεις του ο κ. Νίκος Χρυσόγελος επανέλαβε πως το κόμμα του είναι ανοιχτό σε έναν προγραμματικό διάλογο, επισήμανε όμως πως τέτοιος διάλογος ποτέ δεν έγινε ώστε να διαπιστωθούν συγκλίσεις και αποκλίσεις. «Αυτό το έλλειμμα δεν μπορεί να το αναπληρώσει μια βιαστική πρόταση συμμετοχής κάποιου στελέχους μας στο υπουργείο περιβάλλοντος και μάλιστα ενώ είναι φανερό ότι μια πράσινη πολιτική αντίληψη θα πρέπει να διαπνέει όλα τα υπουργεία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή