ΗΠΑ: Νέα μέτρα για τα κέντρα κράτησης μεταναστών

Τρίτη, 06 Οκτωβρίου 2009 23:12
A- A A+

Νέα μέτρα για την πολιτική κράτησης των μεταναστών, στα οποία περιλαμβάνονται η μετατροπή ξενοδοχείων και άλλων κατοικήσιμων εγκαταστάσεων σε χώρους ασφαλούς στέγασης, ανακοίνωσαν σήμερα οι Ηνωμένες Πολιτείες.

Η πρωτοβουλία στοχεύει στην εξοικονόμηση χρημάτων ενώ διασφαλίζει σε όσους κρατούνται καλύτερες συνθήκες, όπως ανακοίνωσε η υπουργός Εσωτερικής Ασφαλείας, Τζάνετ Ναπολιτάνο.

«Αυτές οι νέες πρωτοβουλίες θα βελτιώσουν την υπευθυνότητα απέναντι στους κρατουμένους και την ασφάλεια των εγκαταστάσεων κράτησης που διαθέτουμε, καθώς συνεχίζουμε να ασχολούμαστε με ένα σύγχρονο και αποτελεσματικό τρόπο ενίσχυσης της νομοθεσίας της χώρας μας για τη μετανάστευση», τόνισε η υπουργός.

Στις υπάρχουσες εγκαταστάσεις, στις οποίες περιλαμβάνονται σωφρονιστικά ιδρύματα και φυλακές, κρατούνται περίπου 380.000 άνθρωποι ετησίως και το κόστος αυτό ξεπερνά τα 2 δισεκατομμύρια δολάρια.

Με τη νέα πολιτική θα παρέχεται καλύτερη υγειονομική περίθαλψη και παρακολούθηση και θα αποτρέπονται οι μακροχρόνιες παραμονές των κρατουμένων, στο διάστημα που θα εξετάζεται η υπόθεση τους, διευκρίνισε η Ναπολιτάνο.

Πηγές: ΑΠΕ - ΜΠΕ, Γερμ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή