Μεξικό: Νέο μακελειό σε μπάρ

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 08:25
A- A A+

Πέντε ανθρώπους δολοφόνησαν άγνωστοι σε μπαρ στη Σιουδάδ Χουάρες την Δευτέρα, επιβεβαίωσαν χθες οι αρχές στο διοικητικό διαμέρισμα Τσιουάουα.

Η επίθεση σημειώθηκε στο νυχτερινό κέντρο Gabino's, όπου είχαν εκτελεστεί από αγνώστους άλλοι τέσσερις άνθρωποι νωρίτερα εφέτος. Το κίνητρο της ενέργειας παραμένει άγνωστο, ενώ δεν έχουν γίνει συλλήψεις.

Σύμφωνα με τις αρχές, η βία στη Χουάρες - που τα τελευταία χρόνια αποκαλείται «πρωτεύουσα των δολοφονιών» στο Μεξικό - σχετίζεται κατά κύριο λόγο με τον πόλεμο ανάμεσα στα καρτέλ των ναρκωτικών και τις αρχές. Η μεθοριακή πόλη αποτελεί κρίσιμο κόμβο διαμετακομιδής παραισθησιογόνων στη χρυσοφόρο αγορά των ΗΠΑ.

Το καρτέλ της Σιναλόα έχει εμπλακεί σε μια αιματηρή σύγκρουση με το καρτέλ της Χουάρες και την ομάδα των εκτελεστών του, που αποκαλείται La Linea, για τον έλεγχο της πόλης. Κατά μέσον όρο, στη Σιουδάδ Χουάρες δολοφονούνται 10 άνθρωποι την ημέρα.

Από τις αρχές του 2009 στο Μεξικό έχουν βρει το θάνατο πάνω από 5.000 άνθρωποι εξαιτίας ενεργειών συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, παρά την εκστρατεία για την πάταξή τους που συνεχίζει ο πρόεδρος Φελίπε Καλδερόν --με τη στήριξη των ΗΠΑ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή