Αλβανία: Πρόσκληση Μπερίσα στους επιχειρηματίες του Κοσόβου

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 09:29
UPD:13:38

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στα κίνητρα που προσφέρονται για επενδύσεις στη χώρα του και το ιδιαίτερα ευνοϊκό, όπως είπε, επιχειρηματικό περιβάλλον.

A- A A+

Να επενδύσουν στη χώρα του κάλεσε τους επιχειρηματίες του Κοσόβου ο πρωθυπουργός της Αλβανίας, Σαλί Μπερίσα, ο οποίος δεσμεύθηκε να άρει τυχόν εμπόδια προς αυτή την κατεύθυνση και να στηρίξει τέτοιου είδους «ανοίγματα» στην αλβανική αγορά.

Παρά το βαρύ πρόγραμμά του, ο Σαλί Μπερίσα, ο οποίος ξεκίνησε χθες διήμερη επίσημη επίσκεψη στην Πρίστινα, την πρώτη του μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου, στις 17 Φεβρουαρίου του 2008, συναντήθηκε με εκπροσώπους του επιχειρηματικού κόσμου και του Οικονομικού Επιμελητηρίου του Κοσόβου.

Ο πρωθυπουργός της Αλβανίας αναφέρθηκε στα κίνητρα που προσφέρονται για επενδύσεις στη χώρα του και το ιδιαίτερα ευνοϊκό, όπως είπε, επιχειρηματικό περιβάλλον, ενώ δεσμεύτηκε να μειώσει ακόμη περισσότερο τη γραφειοκρατία στον επιχειρηματικό τομέα.

Λίγο νωρίτερα, μιλώντας ενώπιον της Βουλής του Κοσόβου, ο κ. Μπερίσα - μεταξύ άλλων - ανέφερε: «Οι 20 μήνες μετά την ανακήρυξη της ανεξαρτησίας του Κοσόβου είναι η πιο σταθερή περίοδος στα Βαλκάνια τα τελευταία 100 χρόνια. Περίπου 62 χώρες έχουν αναγνωρίσει την ανεξαρτησία του Κοσόβου, συμπεριλαμβανομένων μεγάλων δυνάμεων του πλανήτη καθώς και διεθνών οργανισμών».

Αφού δεσμεύτηκε να βοηθήσει το Κόσοβο στην ευρωπαϊκή του πορεία, ο πρωθυπουργός της Αλβανίας έκανε ιδιαίτερη μνεία στην ανάγκη διεύρυνσης των δομών της περιφερειακής συνεργασίας.

«Οι δύο χώρες μας θα πρέπει να αποδείξουν στους γείτονες και όλες τις φίλες χώρες και τους εταίρους μας ότι είναι δύο ανεξάρτητα κράτη», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Μπερίσα.

Αναφερόμενος στην κατάσταση στο Κόσοβο, ο Αλβανός πρωθυπουργός κάλεσε τους Αλβανούς και τους Σέρβους ν' ανοίξουν ένα νέο κεφάλαιο στις μεταξύ τους σχέσεις.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΤΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή