Μ. Χρυσοχοΐδης: Θα καταβάλω κάθε δυνατή προσπάθεια

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:15

Ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί βρέθηκε πάλι σε ένα χώρο στον οποίο είχε ιδιαίτερη επιτυχία κατά την προηγούμενη θητεία του και είπε ότι «η Ελλάδα έφτασε στο απόγειο της καλής πορείας διεθνώς το 2004, όταν με απόλυτη ασφάλεια οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

A- A A+

«Παραδίδω τη σκυτάλη στο Μιχάλη Χρυσοχοΐδη, ο οποίος επέβαλε ως κανόνα διοίκησης στη Δημόσια Τάξη, την αξιοκρατία και τον μη κομματισμό», δήλωσε ο απερχόμενος αναπληρωτής υπουργός Εσωτερικών Χρ. Μαρκογιαννάκης κατά την τελετή παράδοσης και παραλαβής στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Χαρακτήρισε επίσης τον κ. Χρυσοχοΐδη, ως τον πλέον κατάλληλο από τη σημερινή κυβέρνηση να αναλάβει εκ νέου αυτόν τον τομέα.

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Η ελληνική κοινωνία δικαιούται ευταξία, ευνομία και κλίμα ασφάλειας

Χρ. Μαρκογιαννάκης: Η ελληνική κοινωνία δικαιούται ευταξία, ευνομία και κλίμα ασφάλειας

Από την πλευρά του, ο κ. Χρυσοχοΐδης εξέφρασε τη συγκίνησή του γιατί βρέθηκε πάλι σε ένα χώρο στον οποίο είχε ιδιαίτερη επιτυχία κατά την προηγούμενη θητεία του και είπε ότι «η Ελλάδα έφτασε στο απόγειο της καλής πορείας διεθνώς το 2004, όταν με απόλυτη ασφάλεια οργάνωσε τους Ολυμπιακούς Αγώνες».

Πρόσθεσε ότι τώρα είναι κατάλληλες συνθήκες για να προστατευθεί ο Έλληνας πολίτης «με την αξιοποίηση και το συντονισμό όλων των Σωμάτων Ασφαλείας τα οποία, από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών μέχρι και το Λιμενικό Σώμα, θα υπάγονται στο υπουργείο».

Μ. Χρυσοχοΐδης: Μόνο αν πάμε όλοι μαζί θα πετύχουμε

Μ. Χρυσοχοΐδης: Μόνο αν πάμε όλοι μαζί θα πετύχουμε

Ο κ. Χρυσοχοΐδης υποσχέθηκε ότι θα καταβάλλει και ο ίδιος κάθε προσπάθεια για να αντιμετωπιστούν τα προβλήματα που υπάρχουν.

Ο απερχόμενος Υπουργός στην εκτενή προσφώνησή του προς το νέο υπουργό κ. Χρυσοχοΐδη και τον υφυπουργό Σπύρο Βούγια, αναφέρθηκε ιδιαίτερα στο πρόβλημα της ασφάλειας του πολίτη, όπου παραδέχθηκε ότι παρά τις προσπάθειες της αστυνομίας η εγκληματικότητα έχει αυξηθεί.

Ο κ. Μαρκογιαννάκης έκανε ιδιαίτερη αναφορά στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης στα πλαίσια της Ευρωπαϊκής Ένωσης και στην προσπάθεια που πρέπει να καταβληθεί ώστε να συνεργαστεί η Τουρκία. Επίσης αναφέρθηκε στο πρόβλημα της εγκληματικότητας στο οποίο είπε ότι η οικονομική κρίση και η παρουσία πολλών μη νόμιμων μεταναστών έχουν αρνητική επίδραση.

Ιδιαίτερα αναφέρθηκε στην ανάγκη να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της τρομοκρατίας, καθώς «η δράση της πλήττει δικαιώματα πολιτών, όπως το δικαίωμα στη ζωή και στην περιουσία».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή