Τ. Μπιρμπίλη: Στοίχημα της νέας κυβέρνησης η πράσινη ενέργεια

Παράδοση-παραλαβή χαρτοφυλακίου του τομέα ενέργειας
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:30
A- A A+

Η πράσινη ενέργεια αποτελεί βασική προτεραιότητα και μεγάλο στοίχημα της νέας κυβέρνησης, τόνισε η υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής Τίνα Μπιρμπίλη, η οποία παρέλαβε το χαρτοφυλάκιο της ενέργειας από τον πρώην υπουργό Ανάπτυξης Κωστή Χατζηδάκη.

Στην τελετή παράδοσης – παραλαβής παραβρέθηκαν επίσης οι δύο νέοι υφυπουργοί, Γιάννης Μανιάτης και Θάνος Μωραΐτης, καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες του υπουργείου.

Τ. Μπιρμπίλη: Μεγάλο στοίχημα για τη χώρα η πράσινη ανάπτυξη

Τ. Μπιρμπίλη: Μεγάλο στοίχημα για τη χώρα η πράσινη ανάπτυξη

Η κ. Μπιρμπίλη πρόσθεσε ότι η κατανομή των αρμοδιοτήτων μεταξύ των υφυπουργών θα καθοριστεί στη συνέχεια.

Από την πλευρά του, ο κ. Χατζηδάκης ευχήθηκε επιτυχία στη νέα πολιτική ηγεσία του τομέα Ενέργειας και παρουσίασε τις πρωτοβουλίες του υπουργείου στον τομέα της ενέργειας, αναφέροντας μεταξύ άλλων τις πολιτικές για την αγορά ηλεκτρικής ενέργειας, την προώθηση των Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας και την εξοικονόμηση ενέργειας.

Επεσήμανε δε ότι το πρόγραμμα για την ενεργειακή αναβάθμιση των κτιρίων είχε προγραμματιστεί να τεθεί σε εφαρμογή από 1ης Νοεμβρίου, ενώ σε ό,τι αφορά τον τομέα των διεθνών σχέσεων αναφέρθηκε στους αγωγούς φυσικού αερίου South Stream, Τουρκίας - Ελλάδας - Ιταλίας, Ελλάδας - Βουλγαρίας και στον πετρελαιαγωγό Μπουργκάς - Αλεξανδρούπολη.

Κ. Χατζηδάκης: Απολύτως σεβαστή η βούληση του λαού

Κ. Χατζηδάκης: Απολύτως σεβαστή η βούληση του λαού

Η παράδοση των λοιπών αρμοδιοτήτων του υπουργείου στην υπουργό Οικονομίας, Ανταγωνιστικότητας και Ναυτιλίας Λούκα Κατσέλη έχει προγραμματιστεί για το απόγευμα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή