Γ. Παπανδρέου: Θα δουλέψουμε σε κλίμα εθνικής ενότητας

Ντ. Μπακογιάννη: Ασκήσαμε θαρραλέα εξωτερική πολιτική
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 15:38
UPD:18:11

«Ως κυβέρνηση θα δουλέψουμε στο πνεύμα της εθνικής ενότητας», σημείωσε ο Γιώργος Παπανδρέου.

A- A A+

«Η αποτελεσματική εξωτερική πολιτική προϋποθέτει τη μέγιστη δυνατή συναίνεση στο εσωτερικό, ένα αρραγές εθνικό μέτωπο», δήλωσε η απερχόμενη ΥΠΕΞ Ντόρα Μπακογιάννη απευθυνόμενη στον Πρωθυπουργό κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου Εξωτερικών.

«Όπως και στην κυβέρνηση έτσι και τώρα δεν θα παρασυρθούμε σε λογικές δημαγωγίας για εσωτερική κατανάλωση», σημείωσε η κ. Μπακογιάννη και δεσμεύθηκε ότι «θα είμαστε εδώ δίπλα σας σε κάθε προσπάθεια που έχει στόχο την ενίσχυση των δικαίων της Ελλάδας».

Ντ. Μπακογιάννη: Μας ενώνει η προσπάθεια για μια Ελλάδα περήφανη και δυνατή

Ντ. Μπακογιάννη: Μας ενώνει η προσπάθεια για μια Ελλάδα περήφανη και δυνατή

«Αισθάνομαι υπερήφανη που εργαστήκαμε καλά. Η κυβέρνηση της ΝΔ ασκήσαμε θαρραλέα συγκροτημένη και σύγχρονη εξωτερική πολιτική», δήλωσε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε ότι στη διεθνή κοινότητα η Ελλάδα αναγνωρίζεται σήμερα ως μία ισχυρή αξιόπιστη περιφερειακή δύναμη.

«Η προάσπιση των εθνικών συμφερόντων χρειάζεται καθαρές κουβέντες χωρίς κορώνες και μεγαλοστομίες», υπογράμμισε και κατέληξε ότι «εξωτερική πολιτική για εσωτερική κατανάλωση είναι συνταγή αποτυχίας».

Στη συνέχεια η κ. Μπακογιάννη ευχήθηκε στον πρωθυπουργό «από καρδιάς καλή επιτυχία στα απαιτητικά καθήκοντα» που αναλαμβάνει και ευχαρίστησε τους συνεργάτες της για όλο το διάστημα που δούλεψαν μαζί.

Γ. Παπανδρέου: Θα δουλέψουμε στο πνεύμα της εθνικής ενότητας

«Ως κυβέρνηση θα δουλέψουμε στο πνεύμα της εθνικής ενότητας», σημέιωσε ο Γιώργος Παπανδρέου και πρόσθεσε ότι τα ουσιαστικά ζητήματα θα συζητηθούν τις επόμενες μέρες ώστε «να οργανωθούν οι προτεραιότητες και να δουλέψουμε αποδοτικά για το μέλλον της πατρίδας αλλά και τα άμεσα και μεγάλα ζητήματα που αφορούν στην εξωτερική πολιτική της χώρας».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή