Α. Διαμαντοπούλου: Μητέρα των μαχών σε όλες τις κυβερνήσεις η παιδεία

Παράδοση - παραλαβή στο υπουργείο Παιδείας
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 17:02

«Το υπουργείο παράγει και εφαρμόζει πολιτική, ενώ προτεραιότητα είναι οι άριστοι και οι ικανοί. Οι ικανοί, και μόνο με αυτό το κριτήριο, θα είναι στη πρώτη γραμμή», υπογράμμισε η νέα υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

A- A A+

«Η Παιδεία είναι η μητέρα των μαχών σε όλες τις κυβερνήσεις. Θέλουμε στο πλευρό μας τους μαθητές, τους φοιτητές, τους εκπαιδευτικούς και τους γονείς» υπογράμμισε η νέα υπουργός Παιδείας, Δια βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, κατά την τελετή παράδοσης – παραλαβής του υπουργείου.

«Το υπουργείο παράγει και εφαρμόζει πολιτική, ενώ προτεραιότητα είναι οι άριστοι και οι ικανοί. Οι ικανοί, και μόνο με αυτό το κριτήριο, θα είναι στη πρώτη γραμμή», πρόσθεσε.

Α. Διαμαντοπούλου: Μάχη όλων των μαχών η Παιδεία

Α. Διαμαντοπούλου: Μάχη όλων των μαχών η Παιδεία

Αναφέρθηκε ακόμη στην «πρόκληση της Παιδείας», υπογραμμίζοντας ότι «είναι στη πρώτη γραμμή με την έρευνα την τεχνολογία και τη δια βίου μάθηση».

Σε ό,τι αφορά στον εθνικό διάλογο, στον οποίο έλαβε και η ίδια μέρος ως εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ, επεσήμανε ότι «η συνέχισή του είναι το μεγάλο στοίχημα».

Από την πλευρά του ο απερχόμενος υπουργός ¶ρης Σπηλιωτόπουλος συνεχάρη την κ. Διαμαντοπούλου, υποστηρίζοντας ότι μπορεί να έχουν πολλές διαφορές, αλλά πιστεύουν και οι δύο στο πολιτικό ήθος και είναι περισσότερα όσα τους ενώνουν, από εκείνα που τους χωρίζουν.

Α. Σπηλιωτόπουλος: Επαναφέραμε την εκπαιδευτική ειρήνη και ξεκινήσαμε τον εθνικό διάλογο

Α. Σπηλιωτόπουλος: Επαναφέραμε την εκπαιδευτική ειρήνη και ξεκινήσαμε τον εθνικό διάλογο

Αναφέρθηκε δε στην «εκπαιδευτική ειρήνη», την οποία, όπως σημείωσε, «καταφέραμε να επιτύχουμε» και πρόσθεσε τα του εθνικού διαλόγου για την Παιδεία, που «πέτυχε παρά τις προκλήσεις, διεξήχθη σ΄ένα συναινετικό πλαίσιο και έφερε αποτελέσματα».

Υπογράμμισε τέλος την ανάγκη της δέσμευσης ότι «αυτά τα συμπεράσματα θα υλοποιηθούν» και κατέληξε ότι «η Παιδεία είναι πάνω απ΄όλα και η νέα ηγεσία θα έχει την παλαιά αρωγό στο έργο της».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή