Πρόεδρος της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ ο Αλ. Τσίπρας

Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 18:42
UPD:20:47
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (ΚΟ) του ΣΥΡΙΖΑ εξελέγη ο πρόεδρος του Συνασπισμού Αλέξης Τσίπρας.

Είχε προηγηθεί η σχετική εισήγηση της Γραμματείας του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία συνεδρίασε το πρωί, όπως και η ανάλογη πρόταση της Πολιτικής Γραμματείας του Συνασπισμού χθες.

Σε δηλώσεις του αμέσως μετά τη συνεδρίαση της ΚΟ, μίλησε για ισχυρή κοινοβουλευτική παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ, θέτοντας ως στόχο ο πολιτικός σχηματισμός να αποτελέσει τη βασική αριστερή αντιπολίτευση στη νέα Βουλή, σε μια περίοδο που είναι ιδιαίτερα δύσκολη για την κοινωνία.

Α. Τσίπρας: Βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση από τη νέα μας Κ.Ο.

Α. Τσίπρας: Βασική αριστερή προγραμματική αντιπολίτευση από τη νέα μας Κ.Ο.

Επεσήμανε ακόμη ότι «χθες είχαμε το Διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, τον κ. Προβόπουλο, στην ετήσια σύνοδο του ΔΝΤ, να απαιτεί, ουσιαστικά, συρρίκνωση των κοινωνικών δαπανών, διάλυση του ασφαλιστικού συστήματος, να ζητά ουσιαστικά από την κυβέρνηση να βουλιάξει στην εργασιακή ανασφάλεια εκατοντάδες χιλιάδες εργαζόμενους».

Σε ό,τι αφορά το ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας τόνισε «ακούσαμε ευχάριστα πράγματα για τη διαφάνεια, για τη λειτουργία του κράτους, για την κοινωνική λογοδοσία, ζητήματα στα οποία, βεβαίως, κανείς δεν θα είναι απέναντι, εάν η κυβέρνηση επιχειρήσει να αποδομήσει το κομματικό και πελατειακό κράτος, που ο δικομματισμός δημιούργησε το προηγούμενο διάστημα».

«Δεν ακούσαμε, όμως, λέξη για τα μεγάλα κοινωνικά ζητήματα. Είτε το θέλουμε είτε όχι, η νέα κυβέρνηση θα κριθεί για το αν θα καταφέρει να αποκρούσει την λαίλαπα που έρχεται, την κοινωνική και οικονομική κρίση, ή τουλάχιστον να προσπαθήσει να δημιουργήσει μια ασπίδα προστασίας της κοινωνίας απέναντι σε αυτήν την κρίση», πρόσθεσε.

Υπογράμμισε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα είναι διαρκώς παρών στα κοινωνικά μέτωπα, διεκδικώντας μια ασπίδα κοινωνικής αλληλεγγύης και προστασίας για την ξεχασμένη κοινωνία.

«Θα είμαστε παρόντες μέσα στη βουλή αλλά και στους αγώνες, για μια εναλλακτική κοινωνική πολιτική για έναν εναλλακτικό δρόμο, που είναι εφικτός», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Έχουμε πει πολλές φορές ότι υπάρχουν δύο δρόμοι για την αντιμετώπιση της κρίσης: Ο ένας είναι με την κοινωνία ισοπεδωμένη, το ζητάει το ΔΝΤ, το ζήτησε χθες ο κ. Προβόπουλος. Ο άλλος δρόμος είναι με την κοινωνία όρθια. Το ζητάει η Αριστερά και θα το κατακτήσει μέσα από κοινωνικούς αγώνες», τόνισε καταλήγοντας.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή