Γ. Σουφλιάς: Σας αφήνουμε κληρονομιά και αρχές

Τελετή παράδοσης - παραλαβής στο ΥΠΕΧΩΔΕ
Τετάρτη, 07 Οκτωβρίου 2009 18:44
UPD:18:45
A- A A+

«Σας αφήνουμε κληρονομιά και κάποιες αρχές με τις οποίες λειτουργήσαμε αυτά τα χρόνια», δήλωσε, σε συγκινησιακά φορτισμένο κλίμα, ο απερχόμενος υπουργός ΠΕΧΩΔΕ Γιώργος Σουφλιάς, παραδίδοντας τα ηνία του υπουργείου στο νέο υπουργό Δημήτρη Ρέππα.

Οι συνεργάτες μου και εγώ, έχουμε κάθε λόγο να αισθανόμαστε υπερήφανοι, ανέφερε ο κ. Σουφλιάς, και πρόσθεσε ότι τυπικά είναι η τελευταία του ημέρα ως ενεργός πολιτικός μετά την απόφασή του για αποχώρηση από την πολιτική ζωή.

Γ. Σουφλιάς: Τα έργα δεν έχουν χρώμα, ανήκουν στον ελληνικό λαό

Γ. Σουφλιάς: Τα έργα δεν έχουν χρώμα, ανήκουν στον ελληνικό λαό

Υπεραμύνθηκε του έργου της προηγούμενης πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου κάνοντας λόγο για τις αρχές με τις οποίες λειτούργησε τα προηγούμενα χρόνια, όπως η αρχή της διαφάνειας, η αρχή της αρμονικής ισορροπίας, ανάπτυξης και περιβάλλοντος, ανάπτυξης που, όπως σημείωσε, δεν υπηρετεί μόνο τις ανάγκες του παρόντος, καθώς δεν μπορεί να υπονομεύει το μέλλον και να πληγώνει τις επόμενες γενιές.

Αναφέρθηκε επίσης στην αρχή της ανάπτυξης των υποδομών σε όλη την Ελλάδα και επισήμανε ότι το 80% των αναπτυξιακών έργων γίνονται στην περιφέρεια.

Επεσήμανε δε ότι το κράτος, η διοίκηση και η πολιτική πρέπει να έχουν συνέχεια και υπογράμμισε ότι τα έργα δεν έχουν χρώμα, ανήκουν στο λαό. Όπως ανέφερε, είναι φυσικό η κάθε κυβέρνηση να έχει το μερίδιό της στην κατασκευή των έργων. Όμως εκείνο που έχει σημασία είναι ότι κάθε νέα κυβέρνηση πρέπει να χτίζει σε ό,τι καλό έκανε η προηγούμενη κυβέρνηση και αυτό εμείς το εφαρμόσαμε. Και θέλω να ελπίζω ότι θα το εφαρμόσετε και εσείς, σημείωσε.

Από την πλευρά του, ο νέος υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας αφού ευχαρίστησε τον κ. Σουφλιά και την προηγούμενη πολιτική ηγεσία του υπουργείου, τόνισε ότι τις επόμενες ημέρες θα υπάρχει ευκαιρία να αναπτύξουμε αναλυτικά τις θέσεις μας γι΄αυτό το νέο υπουργείο.

Δ. Ρέππας: Διαφάνεια, Δημιουργία και Δικαιοσύνη συνθέτουν τη Δημοκρατία

Δ. Ρέππας: Διαφάνεια, Δημιουργία και Δικαιοσύνη συνθέτουν τη Δημοκρατία

Απευθυνόμενος προς τους υπαλλήλους του υπουργείου ανέφερε χαρακτηριστικά ότι ένας Οργανισμός είναι πάνω από όλα οι άνθρωποί του στην προκειμένη περίπτωση οι υπάλληλοι του: Θα δουλέψουμε με δημιουργικό άγχος για να παράγουμε αποτέλεσμα σαν να επρόκειτο να αποχωρήσουμε αύριο από αυτό το υπουργείο, παράλληλα θα αγαπήσουμε το έργο μας και θα αφοσιωθούμε σε αυτό σαν να επρόκειτο να ζήσουμε εδώ μια ολόκληρη ζωή, δήλωσε.

Δεν είμαστε απολογητές της εξουσίας απέναντι στον πολίτη αλλά εσείς, εμείς είμαστε η εμπροσθοφυλακή του πολίτη απέναντι στα προβλήματα, πρόσθεσε.

«Ούτε οι μελέτες, ούτε οι πόροι, ούτε οποιοσδήποτε κυβερνητικός σχεδιασμός μπορεί να έχει την αξία που έχει καθένας από εσάς. Θέλω να αισθάνεστε ότι έχετε την εμπιστοσύνη μας και να έχετε τη βεβαιότητα ότι η δουλειά σας θα έχει αντίκρισμα στη χώρα», τόνισε.

Καταλήγοντας ο κ. Ρέππας έκανε λόγο για διαφάνεια, δημιουργία και δικαιοσύνη που, όπως υπογράμμισε, είναι το μήνυμα που θέλει να δώσει για τη νέα διοίκηση του υπουργείου με γνώμονα πάντα το δημόσιο συμφέρον. Δέσμευσή μας, επεσήμανε, είναι η ανταπόκριση στις προσδοκίες των πολιτών και δίνουμε τη διαβεβαίωση ότι και εμείς από τον εαυτό μας έχουμε μεγαλύτερες απαιτήσεις και αυτό αποτελεί την ύψιστη δέσμευση σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή