Κολομβία: Απέδρασε ανώτερο στέλεχος της ELN

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 08:47
A- A A+

Απέδρασε ανώτερο στέλεχος της αντάρτικης οργάνωσης Εθνικός Απελευθερωτικός Στρατός της Κολομβίας (ELN), στο διοικητικό διαμέρισμα Αράουκα και, σύμφωνα με την αστυνομία, πέρασε τα σύνορα και βρίσκεται στη Βενεζουέλα.

Ο Κάρλος Μαρίν Γκαρίν, γνωστός και ως «Παμπλίτο», απέδρασε με τη βοήθεια δύο ενόπλων, πιθανότατα συντρόφων του, οι οποίοι άνοιξαν πυρ εναντίον φρουρών που τον συνόδευαν για να μεταβεί σε δικαστική αίθουσα, ανακοίνωσε ο Λουΐς Αλμπέρτο Ορτίς, διοικητής της αστυνομίας στην Αράουκα, μιλώντας στους δημοσιογράφους.

Σύμφωνα με τον αξιωματούχο ο ένας φρουρός σκοτώθηκε στην διάρκεια της απόδρασης και άλλος ένας τραυματίστηκε βαριά. Ένα όχημα και δύο μοτοσικλέτες που χρησιμοποίησαν οι τρεις άνδρες βρέθηκαν κοντά σε ποτάμι που αποτελεί φυσικό σύνορο μεταξύ Κολομβίας και Βενεζουέλας.

Ο «Παμπλίτο» είχε συλληφθεί τον Ιανουάριο του 2008 στην Μπογοτά κι αποτελεί έναν από τους πιο «ριζοσπάστες» μαχητές της γκεβαρικής οργάνωσης, η οποία διαθέτει 3 έως 5.000 άνδρες.

Φέρεται να είναι ένας από τους σημαντικότερους πολέμιους της έναρξης ειρηνευτικών διαπραγματεύσεων της Κεντρικής Διοίκησης του ELN και της κυβέρνησης του δεξιού προέδρου ¶λβαρο Ουρίμπε.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή