Αλβανία: Συνεχίζουν να απέχουν από τη Βουλή οι σοσιαλιστές

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 09:41
A- A A+

Στην τακτική της αποχής από τις εργασίες της Βουλής εμμένει το Σοσιαλιστικό Κόμμα Αλβανίας, ζητώντας την ικανοποίηση των όρων που έχει θέσει σχετικά με τις συνθήκες κάτω από τις οποίες διεξήχθησαν οι βουλευτικές εκλογές της 28ης Ιουνίου.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος, Έντι Ράμα, δήλωσε ότι η επιμονή του Μπερίσα να κωφεύει στα αιτήματα της αντιπολίτευσης πρέπει να πάρει τέλος, διότι επιβαρύνει, όπως χαρακτηριστικά είπε, ακόμα περισσότερο τη θέση του.

Ο πρόεδρος των Σοσιαλιστών υπενθύμισε την προγραμματισμένη για μεθαύριο μεγάλη συγκέντρωση διαμαρτυρίας του κόμματός του, επαναλαμβάνοντας ότι θα πρέπει το κυβερνών Δημοκρατικό Κόμμα να εκπληρώσει το αίτημα του δικού του κόμματος για έλεγχο της διαφάνειας της εκλογικής διαδικασίας.

Όπως αναφέρουν τα αλβανικά μέσα ενημέρωσης, ο Έντι Ράμα αντιτίθεται στην απόφαση της καταστροφής των ψηφοδελτίων που έλαβε η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή προκειμένου να αδειάσουν οι κάλπες για τις αναπληρωματικές δημοτικές εκλογές στις 15 Νοεμβρίου.

Σύμφωνα με τα σχετικά δημοσιεύματα, ο Έντι Ράμα απάντησε στην απόφαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής ότι «αν πειράξει τις κάλπες ο Μπερίσα ή το φερέφωνό του η Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή, τίποτα δεν θα γλιτώσει τη διαφθαρμένη ηγεσία από την αλήθεια του λαού της αντιπολίτευσης».

Ο Έντι Ράμα δήλωσε ακόμη ότι ο πρωθυπουργός Σαλί Μπερίσα θα πρέπει να δώσει εξηγήσεις γιατί η Αλβανία δεν βρίσκεται στην ομάδα των χωρών για τις οποίες αναμένεται να αρθεί το καθεστώς των θεωρήσεων, όπως το Μαυροβούνιο και η Σερβία.

Ο πρόεδρος του Σοσιαλιστικού Κόμματος τόνισε ακόμη ότι οι Σοσιαλιστές ενδιαφέρονται για μια ευρωπαϊκή Αλβανία όλων και όχι για μια «ευρωπαϊκή Αλβανία των Μέτα, Μπερίσα ή Νάνο».

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΑΤΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή