Πρώτη ημέρα στα υπουργεία

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 14:47
UPD:15:45

Είμαστε σε αναζήτηση ενός πιο αντικειμενικού τρόπου ανάθεσης των μελετών για τα δημόσια έργα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

A- A A+

Μια πρώτη εικόνα των σχεδίων τους έδωσαν υπουργοί της κυβέρνησης, κατά την ανάληψη των καθηκόντων τους.

«Είμαστε σε αναζήτηση ενός πιο αντικειμενικού τρόπου ανάθεσης των μελετών για τα δημόσια έργα» δήλωσε ο υπουργός Υποδομών Μεταφορών και Δικτύων Δημήτρης Ρέππας.

Μετά από συσκέψεις που είχε με τους υφυπουργούς του και τα μέχρι χθες στελέχη των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και Μεταφορών, ο κ. Ρέππας τόνισε ότι η νέα ηγεσία του υπουργείου θα αξιοποιήσει το προσωπικό με το καλύτερο τρόπο.

Ανακοίνωσε ακόμη πως σήμερα ή αύριο ανοίγει η διαδικασία προκήρυξης των θέσεων για τους γενικούς γραμματείς του υπουργείου.

Στο πλαίσιο επίσης των πρώτων απόφάσεών του, ο κ. Ρέππας ζήτησε από τους υπάρχοντες γενικούς γραμματείς να παραμείνουν στις θέσεις τους, αλλά δεν θα υπογράφουν αποφάσεις και θα έχουν αρμοδιότητα μόνο για ενημέρωση, ενώ ζήτησε ακόμα να ενημερωθεί για επικαιροποιημένα προγράμματα του υπουργείου.

Ζήτησε ακόμη την κατάργηση των επιτροπών με υψηλά αμοιβόμενα στελέχη, να μη γίνει καμία εκταμίευση για έργα που εξαγγέλθηκαν προεκλογικά και τη σύνταξη «Μέμο» με τις προτεραιότητες του υπουργείου, ενόψει των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα Υγείας θα βελτιωθούν μέσω της πρόσληψης προσωπικού και νοσηλευτών, δήλωσε το πρωί μιλώντας στη ΝΕΤ η νέα υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Οι παρεχόμενες υπηρεσίες στον τομέα Υγείας θα βελτιωθούν μέσω της πρόσληψης προσωπικού και νοσηλευτών, δήλωσε η νέα υπουργός Υγείας Μαριλίζα Ξενογιαννακοπούλου.

Όπως ανέφερε προτεραιότητα του υπουργείου είναι να ανοίξουν και πάλι μονάδες που έχουν κλείσει καθώς επίσης ο εκσυγχρονισμός - αναβάθμιση του Εθνικού Συστήματος Υγείας.

Στη συνέχεια, η κ. Ξενογιαννακοπούλου μετείχε στη συνεδρίαση της Επιτροπής Πανδημίας Γρίπης.

Ο υπουργός Εθνικής ¶μυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, με αφορμή την ανάληψη των καθηκόντων του, απέστειλε στα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων την ακόλουθη Ημερήσια Διαταγή, όπου αναφέρεται στο τρίπτυχο λειτουργίας των Ενόπλων Δυνάμεων: Διαρκής εκπαίδευση, σύγχρονος εξοπλισμός και υψηλό φρόνημα.

Μεταξύ άλλων ο κ. Βενιζέλος προσθέτει: «Στο πλαίσιο του Συντάγματος, αποστολή των Ενόπλων Δυνάμεων είναι η διαφύλαξη όχι μόνο της ακεραιότητας του εθνικού χώρου, αλλά και η προστασία της αξιοπρέπειας της πατρίδας. Το αξιόμαχο και γενικότερα η αποτρεπτική ισχύς των Ενόπλων Δυνάμεων, συνιστά τον πυρήνα της εθνικής μας κυριαρχίας αλλά και το αποτελεσματικότερο μέσο για την προστασία της ειρήνης και τη διασφάλιση του σεβασμού του διεθνούς δικαίου».

Επισημαίνει ακόμη πως «τα ποσά που διαθέτει ο ελληνικός λαός από το υστέρημά του για τη θωράκιση της χώρας, πρέπει ν' αξιοποιούνται με τη μέγιστη δυνατή αποτελεσματικότητα και υπό συνθήκες απόλυτης διαφάνειας».

Τονίζει επίσης πως αποστολή του στο υπουργείο είναι να εγγυηθεί, μαζί με τον Αναπληρωτή Υπουργό, την αξιοκρατία, τον επαγγελματισμό, την ισονομία σε όλα τα επίπεδα.

Ο υπουργός Εργασίας και Κοινωνικής Ασφάλισης Ανδρέας Λοβέρδρος πραγματοποίησε επίσκεψη στα γραφεία της κεντρικής διοίκησης του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ συνοδευόμενος από τον υφυπουργό Γεώργιο Κουτρουμάνη.

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση, ο υπουργός ενημερώθηκε από το διοικητή του Ιδρύματος Θεόδωρο Αμπατζόγλου και τον υποδιοικητή Δημήτριο Κυρζόπουλο εφ' όλης της ύλης και έδωσε κατευθύνσεις σε θέματα διαχείρισης, ασφάλισης και συντάξεων.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή