Τα βουλγαρικά ΜΜΕ για την κυβέρνηση Παπανδρέου

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 16:35
A- A A+

«Ο Γιώργος Παπανδρέου ήρθε με τον άνεμο της αλλαγής στην Ελλάδα», είναι ο τίτλος, στον οποίο η βουλγαρική εφημερίδα «Τρουντ» συνοψίζει τις προθέσεις του νεοεκλεγέντα Έλληνα πρωθυπουργού για σύγχρονη, αποτελεσματική και διαφανή διακυβέρνηση.

Εξάλλου, τόσο ο ημερήσιος Τύπος, στη Σόφια, όσο και τα ραδιοτηλεοπτικά ΜΜΕ, εξακολουθούν να αφιερώνουν δημοσιεύματα και ρεπορτάζ στις εκλογές της 4ης Οκτωβρίου και στη νίκη του ΠΑΣΟΚ.

Επικαλούμενοι τις δηλώσεις του νέου πρωθυπουργού, μετά την ορκωμοσία του υπουργικού συμβουλίου, τα βουλγάρικα ΜΜΕ δίνουν έμφαση στη βούληση της νέας κυβέρνησης για μεγαλύτερη διαφάνεια και για πάταξη της διαφθοράς, «η οποία έχει φτάσει τις διαστάσεις πανδημίας», όπως γράφει η «Σεγκά».

Στον συνδυασμό εμπειρίας και νέων προσώπων στην ελληνική κυβέρνηση αναφέρεται η «Τρουντ». Υπό τον τίτλο «"Δεινόσαυροι", αλλά και νέα πρόσωπα στην κυβέρνηση Παπανδρέου», η εφημερίδα της βουλγαρικής πρωτεύουσας δημοσιεύει τα προφίλ των μελών του υπουργικού συμβουλίου.

«Εκτός από τα προβλήματα της εθνικής οικονομίας, οι προτεραιότητες που κρύβονται πίσω από τις περίπλοκες ονομασίες των νέων ελληνικών υπουργείων, είναι οι κλιματικές αλλαγές, η διαφάνεια της δημόσιας διοίκησης και οι αρχές της ηλεκτρονικής κυβέρνησης», γράφει η εφημερίδα.

Από την πλευρά της, η «Μόνιτορ» επισημαίνει, σε σχόλιο της, τη βούληση της νέας κυβέρνησης για «αποκατάσταση του κύρους των θεσμών, για καταπολέμηση των πελατειακών σχέσεων και της διαφθοράς και για βελτίωση της απόδοσης του δημόσιου τομέα της οικονομίας», επικαλούμενη την ομιλία του νέου πρωθυπουργού στην πρώτη συνεδρίαση του νέου υπουργικού συμβουλίου.

AΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή