Κατάργηση των stage ζητά ο ΣΥΡΙΖΑ

Πέμπτη, 08 Οκτωβρίου 2009 16:38
A- A A+

Τη μετατροπή των εργασιακών σχέσεων όσων δουλεύουν σήμερα στο δημόσιο με «stage», «μπλοκάκια» και διαδοχικές συμβάσεις ορισμένου χρόνου σε αορίστου χρόνου ζητά από την κυβέρνηση ο ΣΥΡΙΖΑ.

Αντιπροσωπεία του ΣΥΡΙΖΑ με επικεφαλής τον Παναγιώτη Λαφαζάνη βουλευτή ΒΆ Πειραιά του ΣΥΡΙΖΑ στην οποία συμμετείχαν ο Μανώλης Σαρρής, η Κούλα Χαραλαμπίδου και ο Κώστας Παπαδόπουλος επισκέφθηκαν σήμερα τον ΟΑΕΔ Νίκαιας-Κορυδαλλού και συναντήθηκαν με τους εργαζόμενους.

«Συνιστά μέγα σκάνδαλο και πρωτοφανή εργασιακή βαρβαρότητα το γεγονός ότι οι μισοί εργαζόμενοι στον ΟΑΕΔ Νίκαιας-Κορυδαλλού δουλεύουν επί πολλά χρόνια (έως και έξι) κάτω από το δουλεμπορικό καθεστώς των stage με αμοιβή 480 ευρώ και χωρίς ασφάλιση», δήλωσε μετά την ολοκλήρωση της συνάντησης ο Παναγιώτης Λαφαζάνης.

Τόνισε ακόμη ότι «αποτελεί όνειδος ο Οργανισμός Απασχόλησης να καταστρατηγεί τόσο κατάφωρα και κυνικά κάθε ίχνος εργασιακής νομιμότητας με χαρακτηριστικές τις περιπτώσεις γυναικών με παιδιά χωρίς υγειονομική κάλυψη και εγκύων, που λόγω λήξεως της Σύμβασης πριν τον τοκετό, χάνουν το επίδομα».

Επεσήμανε δε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί ακόμη από την κυβέρνηση να καταργήσει εδώ και τώρα τους «ρατσιστικούς» διαχωρισμούς των εργαζομένων στο δημόσιο σε παλιότερους και νεοπροσλαμβανόμενους και να εφαρμόσει από δω και μπρος πλήρως και με κάθε αυστηρότητα το καθεστώς διαγωνισμών με το ΑΣΕΠ για τις νέες προσλήψεις στο δημόσιο.

Καταλήγοντας ο κ. Λαφαζάνης υπογράμμισε πως ο ΣΥΡΙΖΑ «καταγγέλλει αυτό το σύγχρονο δουλεμπόριο των stage αλλά και το παράλληλο δουλεμπόριο με τις συμβάσεις ορισμένου χρόνου, τα «μπλοκάκια» και τη μερική απασχόληση που τείνουν να γίνουν ο κανόνας των νέων προσλήψεων στο δημόσιο και μάλιστα με ακραίες και απάνθρωπες ρουσφετολογικές πρακτικές».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή