Συνάντηση Παπανδρέου - Ερντογάν στην Πόλη

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 08:06
UPD:18:43
A- A A+

Συνάντηση με τον Τούρκο πρωθυπουργό, Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, θα έχει σήμερα ο πρωθυπουργός, Γιώργος Παπανδρέου, ο οποίος μεταβαίνει στην Κωνσταντινούπολη με την ιδιότητα του υπουργού Εξωτερικών, για την άτυπη συνάντηση των υπουργών Εξωτερικών Διαβαλκανικής Συνεργασίας.

Τον πρωθυπουργό θα συνοδεύει ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δημ. Δρούτσας, ο οποίος ενδέχεται να έχει συναντήσεις με τους υπουργούς Εξωτερικών της Τουρκίας και της ΠΓΔΜ κ.κ. Νταβούτογλου και Μιλόσοσκι.

Ο κ. Νταβούτογλου δήλωσε χθες ότι η συμμετοχή του κ. Παπανδρέου είναι «αιτία χαράς», ενώ όπως έγινε γνωστό του έχει απευθύνει πρόσκληση, μέσω του νέου πρεσβευτή της Τουρκίας, να επισκεφθεί το συντομότερο την ¶γκυρα. Απ' την πλευρά του, ο κ. Παπανδρέου κάλεσε τον Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος του τηλεφώνησε για να τον συγχαρεί, να επισκεφθεί την Ελλάδα.

Ο κ. Παπανδρέου θα συναντηθεί και με τον Oικουμενικό Πατριάρχη, Βαρθολομαίο. Tη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, θα πραγματοποιήσει την πρώτη του επίσκεψη στην Κύπρο.

Aλλαγές στο ΥΠΕΞ

Χθες ο αναπληρωτής υπουργός Εξωτερικών Δ. Δρούτσας είχε σειρά επαφών με υπηρεσιακούς παράγοντες του υπουργείου Εξωτερικών, ενώ είχε εκτενή συνάντηση και με τον πρωθυπουργό. Σύμφωνα με την εφημερίδα «Το Βήμα», επικεφαλής του Διπλωματικού Γραφείου του κ. Παπανδρέου, αναλαμβάνει ο πρέσβης Δ. Παρασκευόπουλος, ενώ νέος γενικός γραμματέας του υπουργείου Εξωτερικών αναμένεται να αναλάβει ο νυν πρεσβευτής της χώρας μας στο Κάιρο Ι. Ζέπος.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή