Βρετανία: Η βασίλισσα τιμά τους Βρετανούς που σκοτώθηκαν στο Ιράκ

Παρασκευή, 09 Οκτωβρίου 2009 11:20
REUTERS /LUKE MACGREGOR

A- A A+

Η βασίλισσα Ελισάβετ θα παρευρεθεί, μαζί με πολιτικούς και συγγενείς των θυμάτων, σε επιμνημόσυνη δέηση για τους Βρετανούς στρατιωτικούς που πολέμησαν και σκοτώθηκαν στον πόλεμο στο Ιράκ.

Οι πολεμικές επιχειρήσεις των Βρετανών στο Ιράκ σταμάτησαν επισήμως στις 30 Απριλίου, έξι χρόνια μετά την έναρξη του πολέμου που διεξήγαγαν οι ΗΠΑ και οι συμμαχοί τους για την ανατροπή του Σαντάμ Χουσέιν. Στη διάρκεια αυτών των χρόνων έχασαν τη ζωή τους 179 Βρετανοί στρατιωτικοί.

Η βασίλισσα και ο Δούκας του Εδιμβούργου θα συναντηθούν με βετεράνους και τις οικογένειες των θυμάτων στην τελετή που θα γίνει στον Καθεδρικό Ναό του Αγίου Παύλου στο Λονδίνο. Σύμφωνα με το BBC παρών θα είναι και ο πρώην πρωθυπουργός Τόνι Μπλερ.

«Θα έχουμε την ευκαιρία να θυμηθούμε την τεράστια συνεισφορά των περίπου 120.000 μελών των βρετανικών Ενόπλων Δυνάμεων, αλλά και των πολιτών που υπηρέτησαν στο Ιράκ για έξι χρόνια», τόνισε ο υπουργός Αμυνας Μπομπ Ανσγουορθ.

«Και ειδικά είναι η στιγμή τώρα να τιμήσουμε την ύστατη θυσία όλων αυτών που έχασαν τη ζωή τους για την ειρήνη και την σταθερότητα του Ιράκ», κατέληξε.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή