Ικανοποίηση Λευκωσίας για τις θέσεις Παπανδρέου

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 12:09
A- A A+

Την ικανοποίησή της για τις δηλώσεις του Γιώργου Παπανδρέου, σχετικά με το Κυπριακό και την ενταξιακή πορεία της Τουρκίας, μετά τη συνάντησή του με τον Ταγίπ Ερντογάν, εξέφρασε η κυπριακή κυβέρνηση.

Οι θέσεις του Έλληνα πρωθυπουργού ήταν ξεκάθαρες και πολύ συγκεκριμένες, δήλωσε στο ΡΙΚ ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Στέφανος Στεφάνου.

Ανέφερε, συγκεκριμένα, ότι ο κ. Παπανδρέου στηρίζει πλήρως τις προσπάθειες του προέδρου Χριστόφια για επίλυση του Κυπριακού και ξεκαθάρισε ότι δεν υπάρχει σχέδιο βήτα.

Ο κ. Στεφάνου έκανε ιδιαίτερη αναφορά στη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού για την ανάγκη εξεύρεσης λύσης στο πλαίσιο των αποφάσεων των Ηνωμένων Εθνών, η οποία να στηρίζεται στο ευρωπαϊκό κεκτημένο και στη βάση των όσων έχουν συμφωνηθεί μεταξύ των δύο πλευρών.

«Βρισκόμαστε σε κρίσιμη περίοδο και θα ακούγονται διάφορα πράγματα, τα οποία πρέπει να ζυγίζουμε και να διασταυρώνουμε, ώστε να μην δημιουργούμε σύγχυση και πανικό», ανέφερε, μεταξύ άλλων.

Αναφορικά με τη θέση του Έλληνα πρωθυπουργού σχετικά με την αξιολόγηση της Τουρκίας και την απάντησή του σε ερώτηση αν θα ασκήσει βέτο στη Σύνοδο Κορυφής των «27» το Δεκέμβριο, ο κ. Στεφάνου τόνισε ότι «όλα τα εργαλεία που διαθέτουμε, είναι στο τραπέζι».

Σχολιάζοντας τις δηλώσεις του Αχμέτ Νταβούτογλου και του Μεχμέτ Αλί Ταλάτ για μαραθώνιες διαπραγματεύσεις, έκανε λόγο για επικοινωνιακή προσπάθεια από την τουρκική πλευρά και τόνισε ότι, αν οι θέσεις που κατατίθενται στο τραπέζι είναι εποικοδομητικές και στηρίζονται σε όσα βρίσκονται στο πλαίσιο των Ηνωμένων Εθνών, τότε θα δημιουργείται το πεδίο για να υπάρξουν συγκλίσεις.

Σε αντίθετη περίπτωση, πρόσθεσε, όσες συναντήσεις και να κάνουμε δεν θα σημειώνεται πρόοδος.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς