Ζιοβάνι: «Ο Ζίκο μπορεί να πείσει τον Αντριάνο»

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 15:12
UPD:15:15
A- A A+

Την πεποίθησή του πως ο Ζίκο έχει τη δυνατότητα να πείσει τον Αντριάνο να κατηφορίσει στον Πειραιά, εξέφρασε ο πρώην άσος του Ολυμπιακού, Ζιοβάνι.

Ο Βραζιλιάνος επιθετικός, ο οποίος αγωνίστηκε για έξι χρόνια με τη φανέλα των «ερυθρόλευκων», με δηλώσεις του στην εφημερίδα «ΕΞΕΔΡΑ», μίλησε με τα καλύτερα λόγια για τον συμπατριώτη του, Ζίκο, ενώ θεώρησε εφικτή τη μεταγραφή του επιθετικού της Φλαμένγκο, Αντριάνο.

Αναλυτικά η συνέντευξη του Ζιοβάνι:

Ποια είναι η γνώμη σου για τον Ζίκο;

«Ήταν ένας τεράστιος ποδοσφαιριστής, αλλά δεν χρειάζεται να το λέω εγώ αυτό. Συνεργαστήκαμε στην εθνική ομάδα (σ.σ.: όπου ο Ζίκο ήταν βοηθός του Μάριο Ζαγκάλο) και διαπίστωσα ότι, μολονότι δεν μιλάει πολύ, ξέρει να μεταδίδει τις γνώσεις του στους ποδοσφαιριστές. Σαφώς και μπορεί να τα καταφέρει στον Ολυμπιακό. Για την ποιότητά του ως ανθρώπου έχω την καλύτερη άποψη».

Εκτός από τον Ζίκο, βεβαίως, ο Ολυμπιακός διαθέτει και άλλους Βραζιλιάνους: τους Ντουντού Σεαρένσε, Ντιόγκο, Λεονάρντο…

«Γνωρίζω κυρίως τον Ντουντού, ο οποίος όταν έπαιζα στην Ευρώπη μόλις είχε πρωτοέρθει και ήταν μικρός, αλλά ιδιαίτερα ταλαντούχος. Πολύ καλός παίκτης. Για να αγωνίζεσαι στον Ολυμπιακό άλλωστε δεν μπορείς να είσαι τυχαίος».

Στα υπ' όψιν των «ερυθρολεύκων» βρίσκεται και ο Φερναντίνιο της Μπαρουερί. Τι γνωρίζεις γι’ αυτόν;

«Δεν έχει τύχει να τον παρακολουθήσω πολύ, αλλά έχω ακούσει πολύ καλά λόγια, αφού μάλιστα θέλουν να τον αποκτήσουν και οι μεγαλύτεροι σύλλογοι της Βραζιλίας».

Το μεγάλο «μπαμ» πάντως θα ήταν πιθανή προσέγγιση του Αντριάνο, όπως φημολογείται…

«Σοβαρά; Δεν το θεωρώ απίθανο πάντως. Ο Ζίκο είναι μια μεγάλη μορφή του παγκοσμίου ποδοσφαίρου και θα μπορούσε να τον πείσει. Όχι μόνο αυτός όμως. Στην εθνική ομάδα θα τα λέει με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα και σίγουρα αυτός μπορεί να του πει για το πόσο όμορφη είναι η ζωή στην Ελλάδα, αφού συχνά - πυκνά δηλώνει και στα μέσα ενημέρωσης της Βραζιλίας πόσο ευχαριστημένος είναι από την επιλογή του να πάρει μεταγραφή στον Παναθηναϊκό».

Όσον αφορά τον Ολυμπιακό και το μέλλον του...

«Η ομάδα και ο κόσμος θα είναι για πάντα στην καρδιά μου. Η εμπειρία στην Ελλάδα ήταν μοναδική και μιλάω πολύ συχνά γι’ αυτήν στα παιδιά μου. Τώρα με απασχολεί μόνο η οικογένειά μου και δεν έχω καμία σχέση με το ποδόσφαιρο. Δεν ξέρω μάλιστα αν θα αποκτήσω και πάλι, αφού δεν με... τρελαίνει η ιδέα του να γίνω προπονητής».

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις