Eλλάδα - Λετονία 5-2

Σάββατο, 10 Οκτωβρίου 2009 23:25
UPD:12/10/2009 17:49

A- A A+

Στο ημίχρονο η Νότιος Αφρική ήταν μακριά. Πολύ μακριά. Ο Βερπακόφκσις έκανε πάρτι, είχε τους Λετονούς μπροστά με 2-1, το ΟΑΚΑ θύμιζε εκκλησία και οι επιλογές του Ότο Ρεχάγκελ δεν βγήκαν ποτέ στο γήπεδο.

Στην επανάληψη μίλησε η κλάση του Φάνη Γκέκα! Το... κανόνι της εθνικής εκτός από το 4', «χτύπησε» ακόμη δύο φορές(47', 57'), γύρισε το ματς και ο Σαμαράς στο 72' με γκολάρα «κλείδωσε» την δεύτερη θέση που οδηγεί στα μπαράζ του Μουντιάλ! Το...κερασάκι στην τούρτα και το τελικό 5-2 πέτυχε και πάλι ο... σεληνιασμένος Γκέκας σημειώνοντας καρέ!

Το παιχνίδι του ΟΑΚΑ, το οποίο δεν ενδείκνυται για έδρα και αποδείχθηκε για ακόμη μία φορά, ξεκίνησε με τον καλύτερο τρόπο για την εθνική ομάδα, καθώς μόλις στο 4ο λεπτό άνοιξε το σκορ με την ωραία κεφαλιά του Γκέκα, μετά από σέντρα του Καραγκούνη. Θα περίμενε κανείς ότι αυτή η εξέλιξη θα έδινε φτερά στα πόδια των διεθνών και θα τους βοηθούσε στο να παίξουν και όμορφο ποδόσφαιρο στη συνέχεια, αλλά τα πράγματα εξελίχθηκαν εντελώς διαφορετικά. Οι παίκτες του Ρεχάγκελ, προφανώς, ένιωσαν ότι όλα κρίθηκαν από το 4', χαλάρωσαν και οι Λετονοί φρόντισαν να τους υπενθυμίσουν ότι υπήρχε και αντίπαλος στο γήπεδο.

Το λάθος του Τοροσίδη στο 12' έφερε την ισοφάριση από τον Βερπακόφσκις κι από εκείνο το σημείο κι έπειτα η Ελλάδα... εξαφανίστηκε, ειδικά αφού δεν έγινε το 2-1 στο 15' με το δοκάρι του Καραγκούνη. Με τον Τζιόλη να μην υπάρχει στο κέντρο, τον Κατσουράνη να τρέχει για δύο και να κάνει λάθη, η ορθολογική ανάπτυξη ήταν κάτι αδύνατο. Έτσι, η εθνική προσπαθούσε να βγει μπροστά από τα πλάγια και ειδικά με τον Σεϊταρίδη, ο οποίος έκανε σέντρες για τους επιθετικούς. Οι Λετονοί ουσιαστικά δεν ένιωθαν κανέναν κίνδυνο, αλλά αντιθέτως έβγαιναν αρκετά γρήγορα μπροστά και προσπαθούσαν να κάνουν τη ζημιά σε κάποια αντεπίθεση. Το πέτυχαν στο 41', όταν ο κουρασμένος Σεϊταρίδης δεν μπόρεσε να ακολουθήσει τη φάση, ο Παπασταθόπουλος αναγκάστηκε να βγει σε θέση δεξιού μπακ, ο Μόρας πήγε πάνω στον έναν επιθετικό και ο Βερπακόφσκις έμεινε ελεύθερος για να δεχθεί την τελική πάσα και να γράψει το 1-2 από κοντά...

Ευτυχώς με το ξεκίνημα της επανάληψης τα πράγματα βελτιώθηκαν, καθώς με τη βοήθεια και του διαιτητή Οβρεμπο ο Γκέκας ισοφάρισε με πέναλτι και η εθνική πίεση αρκετά για το τρίτο γκολ, αναγκάζοντας τη Λετονία να κάνει αρκετά λάθη. Οι φιλοξενούμενοι δεν είχαν την ηρεμία του πρώτου μέρους, η Ελλάδα ήταν πιο επιθετική και με τον Πατσατζόγλου -που αντικατέστησε τον Τζιόλη- στο κέντρο να αποκαθιστά την αριθμητική ισορροπία, η ομάδα του Ρεχάγκελ μπορούσε να ψάξει με μεγαλύτερη σιγουριά και αυτοπεποίθηση το τρίτο γκολ. Το βρήκε στο 57' με την υπέροχη κεφαλιά του εκτελεστή Γκέκα μετά τη σέντρα του Τοροσίδη από αριστερά και το ματς ουσιαστικά... έλαβε τέλος.

Η Λετονία δεν κατάφερε να επιστρέψει, δεν έκανε ούτε μια επίθεση της προκοπής και το ενδιαφέρον εστιαζόταν στο αν η εθνική θα πετύχαινε κι άλλο γκολ. Το κατάφερε στο 72' με την εκπληκτική προσπάθεια του Σαμαρά, που σταμάτησε την μπάλα με τακουνάκι κι έκανε ψαλιδάκι αμέσως μετά, για να έρθει ως κερασάκι στην τούρτα το 5-2 με το τέταρτο προσωπικό τέρμα του Γκέκα στις καθυστερήσεις του παιχνιδιού!

Πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις