Φιλιππίνες: Απήχθη από μοναστήρι Ιρλανδός καθολικός ιερέας

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 08:19
A- A A+

Από έξι ενόπλους απήχθη μέσα από το μοναστήρι στο οποίο διέμενε, Ιρλανδός καθολικός ιερέας, στο κέντρο της πόλης Παγκαντιάν των νοτίων Φιλιππίνων, 890 χλμ. νότια της Μανίλας, ανακοίνωσε ο αρχηγός της τοπικής αστυνομίας.

Ο ιεραπόστολος Μάικλ Σίνοτ, 78 ετών, απήχθη αργά χθες Κυριακή, όταν οι ύποπτοι εισέβαλαν στην κατοικία του, τον άρπαξαν και στοχεύοντας το όπλο πάνω του, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορειάκι που τους περίμενε, σύμφωνα με τον επιθεωρητή Αντζελ Σανγλάο.

Ο ιεραπόστολος Μάικλ Σίνοτ, 78 ετών, απήχθη αργά χθες Κυριακή, όταν οι ύποπτοι εισέβαλαν στην κατοικία του, τον άρπαξαν και στοχεύοντας το όπλο πάνω του, τον ανάγκασαν να επιβιβαστεί σε ένα λεωφορειάκι που τους περίμενε.

Ερευνητές της αστυνομίας αναφέρουν ότι οι ύποπτοι, η ταυτότητα των οποίων δεν είναι γνωστή, έκαψαν το όχημα στο γειτονικό χωριό Σάντα Λουσία και στη συνέχεια μετέφεραν το θύμα σε ένα πλοίο. Το λεωφορειάκι βρέθηκε καμένο σε απόσταση λίγων τετραγώνων από το μοναστήρι.

Μεγάλη αστυνομική δύναμη έχει κινητοποιηθεί για τον εντοπισμό του καθολικού ιερέα.

Ο αστυνομικός επιθεωρητής είπε ότι αντάρτες της οργάνωσης Αμπού Σαγιάφ, η οποία έχει διασυνδέσεις με την Αλ Κάιντα, μπορεί να είναι πίσω από την απαγωγή, καθώς είναι οι μόνοι που έχουν τη δυνατότητα να δράσουν με αυτό τον τρόπο.

Αυτόπτες μάρτυρες είπαν ότι οι ύποπτοι μαζί με το θύμα κατευθύνθηκαν προς την επαρχία Ζαμποάνγκα ντελ Σουρ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή