Εμβολιασμό κατά της νέας γρίπης συστήνει η ΕΕ

«Όχι στη χαλάρωση της επαγρύπνησης»
Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 15:39

Την ανάγκη παραμονής σε επαγρύπνηση έναντι της νέας γρίπης, παρά το ότι ο ιός δεν δείχνει προς το παρόν να έχει δραματική εξάπλωση, υπογράμμισε η σουηδική προεδρία της ΕΕ.

A- A A+

Την ανάγκη παραμονής σε επαγρύπνηση έναντι της νέας γρίπης, παρά το ότι ο ιός δεν δείχνει προς το παρόν να έχει δραματική εξάπλωση, υπογράμμισε η σουηδική προεδρία της ΕΕ. Παράλληλα, συνέστησε στους Ευρωπαίους να εμβολιασθούν για λόγους πρόληψης και αλληλεγγύης.

«Μολονότι η κατάσταση της πανδημίας δεν είναι αυτή τη στιγμή ιδιαίτερα δραματική, θα πρέπει να ακούμε τους ειδικούς που λένε: δεν είναι η κατάλληλη στιγμή να χαλαρώσουμε την επαγρύπνιση» δήλωσε η Μαρία Λάρσον, υπουργός Υγείας της Σουηδίας, πριν από την έναρξη της έκτακτης συνόδου των υπουργών Υγείας της ΕΕ με θέμα τη νέα γρίπη.

«Ο εμβολιασμός είναι ο καλύτερος τρόπος για να προστατευθούμε και να είμαστε αλληλέγγυοι με τους άλλους» πρόσθεσε. «Είναι επίσης σημαντικό να προστατεύσουμε την κοινωνία μας ώστε και οι υγειονομικές υπηρεσίες να είναι σε θέση να συνεχίσουν να λειτουργούν ικανοποιητικά» συμπλήρωσε.

«Ο εμβολιασμός είναι εθελοντικός. Εμείς είμαστε εδώ για να συμβουλεύουμε τον κόσμο» ανέφερε από την πλευρά της η επίτροπος Υγείας Αντρούλα Βασιλείου.

«Ευτυχώς η επιδημία δεν είναι μέχρι τώρα σοβαρή. Δεν ξέρουμε όμως πώς θα εξελιχθεί με την αλλαγή του καιρού. Πρέπει λοιπόν να είμαστε προετοιμασμένοι για το χειρότερο, ελπίζοντας ότι το χειρότερο δεν θα έλθει» πρόσθεσε.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή