ΠΑΣΟΚ: Διακριτές οι θέσεις κυβέρνησης και ΤτΕ

Δευτέρα, 12 Οκτωβρίου 2009 17:13
UPD:17:14
A- A A+

«Υπάρχει διακριτή θέση της κυβέρνησης και διακριτή θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος» τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, ερωτηθείς αν η κυβέρνηση συμφωνεί με τα μέτρα που προτείνει ο κ. Προβόπουλος.

Ο κ. Πεταλωτής χαρακτήρισε δε «άριστη» τη συνεργασία της κυβέρνησης με το Διοικητή της Τραπέζης Ελλάδος Γ. Προβόπουλο.

Σε ερώτηση αν το γεγονός ότι ο κ. Προβόπουλος ανέφερε πρόσφατα ότι το έλλειμμα φτάνει στο 12%, σημαίνει ότι τόσο ο ίδιος όσο και η προηγούμενη κυβέρνηση απέκρυψαν στοιχεία από την τότε αξιωματική αντιπολίτευση και σημερινή κυβέρνηση αναφορικά με την πραγματική κατάσταση της οικονομίας, ο κ. Πεταλωτής αρκέστηκε να επισημάνει ότι «η ενημέρωση που έχουμε από τον κ. Προβόπουλο είναι για την τάση του ελλείμματος να φτάσει στο 12%»

«Από εκεί και πέρα, εμείς ακόμη αποτυπώνουμε την πραγματικότητα για να δρομολογήσουμε τις οικονομικές πολιτικές», πρόσθεσε.

Σε ό,τι αφορά το ύψος του δανεισμού στον οποίο θα προχωρήσει η κυβέρνηση, απάντησε ότι σε αυτή τη φάση δεν μπορούμε να μιλήσουμε ακριβώς για τέτοιους όρους.

Σχετικά με το αν θα αυξηθεί ή όχι ο φορολογικός συντελεστής, επανέλαβε ότι ισχύουν οι δεσμεύσεις που έχουν ήδη εκφραστεί, ενώ αναφορικά με την προεκλογική δέσμευση του ΠΑΣΟΚ για την κατάργηση του ΕΤΑΚ, σημείωσε ότι ισχύει η δέσμευση για αντικατάστασή του με τον Φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας και πρόσθεσε πως θα υπάρξει σχετική νομοθετική πρωτοβουλία.

Κληθείς να απαντήσει εάν ευσταθεί δημοσίευμα σύμφωνα με το οποίο η κυβέρνηση εξετάζει την κατάργηση του νόμου Πετραλιά σε ό,τι αφορά τα όρια συνταξιοδότησης, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε ότι «ισχύουν οι προεκλογικές μας δεσμεύσεις και η κατεύθυνση την οποία έχουμε για ένα πιο δίκαιο, κοινωνικό ασφαλιστικό σύστημα» και συνέστησε υπομονή έως την παρουσίαση των προγραμματικών δηλώσεων.

Τέλος, για τις φήμες περί συγχώνευσης του Ταχυδρομικού Ταμιευτηρίου και της Αγροτικής Τράπεζας, τόνισε ότι «οι φήμες είναι φήμες και οι θέσεις είναι θέσεις, όταν υπάρχουν».

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή