Πρόγνωση καιρού

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 04:56
UPD:05:19
A- A A+

Βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, ανέμους 8 με 9 Μποφόρ στα πελάγη και πτώση της θερμοκρασίας από Βορρά προς Νότο, προβλέπει για σήμερα Τρίτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στην Ανατολική Μακεδονία και τη Θράκη. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονία. Βελτίωση από το μεσημέρι και από τα δυτικά. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και πρόσκαιρα στα ανατολικά 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν από τα δυτικά σε βορειοδυτικούς και αργότερα θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 6 έως 22 βαθμούς Κελσίου. Στη Δυτι8κή Μακεδονία η θερμοκρασία θα είναι τρεις με τέσσερις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες. Πρόσκαιρες χιονοπτώσεις στα ορεινά της Ηπείρου. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά κυρίως στα βορειοδυτικά. Βαθμιαία βελτίωση από τα βόρεια. ¶νεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 5 με 7 Μποφόρ και τοπικά στο Ιόνιο 8 Μποφόρ που γρήγορα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 10 έως 22 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση από το απόγευμα και από τα βόρεια. ¶νεμοι: Νοτιοδυτικοί 5 με 7 και στα ανατολικά και νότια 8 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 11 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Νεφώσεις με πρόσκαιρες βροχές και καταιγίδες που πιθανώς στη Δυτική Κρήτη θα είναι ισχυρές. Βελτίωση το βράδυ. ¶νεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ που αργότερα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 16 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες που από το μεσημέρι θα είναι κατά τόπους ισχυρές. Εξασθένηση των φαινομένων αργά τη νύχτα. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοδυτικοί 6 με 8 και πιθανώς πρόσκαιρα τοπικά 9 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 17 έως 26 βαθμούς Κελσίου.

Αττική

Νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα εκδηλωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Βελτίωση το απόγευμα. ¶νεμοι: Νοτιοδυτικοί 6 με 7 και πρόσκαιρα έως 8 Μποφόρ που από το απόγευμα θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα εξασθενήσουν. Θερμοκρασία: Από 16 έως 24 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Νεφώσεις με βροχές και πρόσκαιρες καταιγίδες πιθανόν κατά τόπους ισχυρές. Βελτίωση το απόγευμα. ¶νεμοι: Νότιοι 5 με 7 Μποφόρ που βαθμιαία θα στραφούν σε βορειοδυτικούς και θα φθάσουν πρόσκαιρα τα 8 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 15 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με τοπικές βροχές και πιθανώς καταιγίδες τις πρώτες πρωϊνές ώρες και γρήγορη βελτίωση προβλέπει για αύριο Τετάρτη η ΕΜΥ στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, τα Δωδεκάνησα και την Ανατολική Κρήτη. Στην υπόλοιπη χώρα γενικά βελτιωμένος καιρός με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις. Πιθανότητα τοπικών βροχών μικρής διάρκειας στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά.

¶νεμοι: Δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 5 Μποφόρ και από το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση. Σημαντική πτώση θα σημειώσει η θερμοκρασία.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή