Στη Ρωσία η Χ. Κλίντον

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 10:58
UPD:11:00
REUTERS /IVAN SEKRETAREV

A- A A+

Να στηρίξει την επιβολή κυρώσεων στο Ιράν, αν οι συνομιλίες για το πυρηνικό του πρόγραμμα αποτύχουν, θα ζητήσει από τη Μόσχα η Αμερικανίδα υπουργός Εξωτερικών κατά τις συνομιλίες της με τη ρωσική ηγεσία.

Η κ. Κλίντον, που βρίσκεται από χθες στη Ρωσία, τελευταίο σταθμό της πενθήμερης ευρωπαϊκής περιοδείας της, θα έχει συνομιλίες με τον Ρώσο ομόλογό της Σερκγέι Λαβρόφ και με τον πρόεδρο Ντμίτρι Μεντβέντεφ.

«Η υπουργός επιθυμεί να συζητήσει με τον κ. Λαβρόφ και τον πρόεδρο Μεντβέντεφ για τις συγκεκριμένες μορφές πιέσεων που η Ρωσία θα προετοιμάσει για να συμπράξει μαζί μας και με άλλους συμμάχους μας εάν το Ιράν αρνηθεί να τηρήσει τις υποσχέσεις το» δήλωσε ο αξιωματούχος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ μιλώντας στον Τϋπο.

Το Αφγανιστάν, η πυραυλική ασπίδα και η συρρίκνωση του πυρηνικού οπλοστασίου αναμένεται να είναι επίσης ανάμεσα στα θέματα που θα συζητηθούν.

Η απόφαση του Μπαράκ Ομπάμα να εγκαταλείψει το σχέδιο για τη δημιουργία αντιπυραυλικής ασπίδας στην Ανατολική Ευρώπη, το οποίο είχε οδηγήσει σε κλιμάκωση των εντάσεων με τη Ρωσία, έχει οδηγήσει σε αναθέρμανση των σχέσεων Ουάσινγκτον-Μόσχας και σε προσδοκίες για ενίσχυση της συνεργασίας σε διάφορους τομείς.

Πηγές: Reuters, BBC, ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή