Στη Συρία ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 12:41
A- A A+

Στην Τουρκία ταξίδεψε σήμερα ο Τούρκος υπουργός Εξωτερικών, Αχμέτ Νταβούτογλου, για την πρώτη σύγκληση συμβουλίου υψηλού επιπέδου, στο οποίο οι δύο χώρες συμφώνησαν προσφάτως.

Ο Νταβούτογλου, ο οποίος συνοδεύεται από 10 μέλη του υπουργικού συμβουλίου, θα υπογράψει επίσης συμφωνία με τον Σύρο ομόλογό του για την κατάργηση της βίζας μεταξύ των δύο χωρών.

Η επίσκεψή του εντάσσεται στο πλαίσιο της αναθέρμανσης των σχέσεων μεταξύ Τουρκίας και Συρίας, που σχεδόν κατέληξαν σε πόλεμο στα τέλη της δεκαετίας του '90, όταν η ¶γκυρα κατηγόρησε τη Δαμασκό ότι παρέχει στήριξη στο απαγορευμένο, αυτονομιστικό Κόμμα των Κούρδων Εργατών (ΡΚΚ).

Στο πλαίσιο της νέας γραμμής της στην εξωτερική πολιτική, η οποία αποσκοπεί στον περιορισμό των προβλημάτων με τους γείτονές της και στη μεγαλύτερη ανάμειξή της στη Μέση Ανατολή, η ¶γκυρα έχει εργαστεί για την άμεση ενίσχυση των δεσμών της με τη Δαμασκό.

Η Τουρκία, η οποία έχει μακρά σχέση με το Ισραήλ, διαμεσολάβησε στην επίτευξη πολλών συναντήσεων, τον περασμένο χρόνο, μεταξύ Σύρων και Ισραηλινών αξιωματούχων.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή