Διαψεύδουν οι ΗΠΑ τα περί «κρυφής» αποστολής στρατευμάτων στο Αφγανιστάν

Τρίτη, 13 Οκτωβρίου 2009 22:16
A- A A+

Διέψευσε σήμερα το Πεντάγωνο ότι ο πρόεδρος Μπάρακ Ομπάμα αποφάσισε να στείλει στο Αφγανιστάν, χωρίς να το ανακοινώσει, 13.000 Αμερικανούς στρατιώτες.

Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Washington Post, οι 13.000 στρατιωτικοί, οι οποίοι θα αυξήσουν σε 34.000 το συνολικό αριθμό των ενισχύσεων που έχουν σταλεί στο Αφγανιστάν από τον πρόεδρο Ομπάμα είναι κυρίως στρατεύματα υποστήριξης, όπως μηχανικοί, ιατρικό προσωπικό, ειδικοί στις πληροφορίες ή πράκτορες της στρατιωτικής αστυνομίας.

Η εφημερίδα δημοσίευσε στην ιστοσελίδα της, άρθρο στο οποίο αναφερόταν ότι το Πεντάγωνο και ο Λευκός Οίκος δεν έκαναν κάποια ανακοίνωση για την αποστολή στρατευμάτων υποστήριξης, αρκούμενοι να ανακοινώσουν την ανάπτυξη 21.000 στρατιωτών μάχιμων μονάδων.

«Ο Ομπάμα έδωσε το πράσινο φως για το σύνολο. Μόνο η αποστολή των 21.000 ανακοινώθηκε», ανέφερε αξιωματούχος του Πενταγώνου στην εφημερίδα.

Ωστόσο, σήμερα το μεσημέρι το Πεντάγωνο διέψευσε ότι υπήρξε απόκρυψη.

Εκπρόσωπος του υπουργείου ¶μυνας υπενθύμισε ότι είχε τεθεί θέμα να αυξηθεί ο αριθμός των αμερικανικών στρατευμάτων στο Αφγανιστάν σε 68.000 έως το τέλος του χρόνου, αριθμός που περιλαμβάνει και τους 13.000 στρατιώτες που αναφέρθηκαν.

«Τίποτα δεν λείπει. Τίποτα δεν εχει κρυφτεί», τόνισε ο συνταγματάρχης Ντειβ Λάπαν. Πρόσθεσε δε ότι η αποστολή τουλάχιστον των μισών από τους 13.000 στρατιωτικούς υποστήριξης είχαν λάβει το πράσινο φως του προκατόχου του Ομπάμα στο Λευκό Οίκο, Τζόρτζ Μπους.

Πηγές: ΑΠΕ – ΜΠΕ, Γαλλ. Πρακτορείο

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή