Επίσημη επίσκεψη Μπερλουσκόνι στη Βουλγαρία

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 10:58
A- A A+

Επίσημη επίσκεψη στη Βουλγαρία πραγματοποιεί αύριο ο πρωθυπουργός της Ιταλίας, Σίλβιο Μπερλουσκόνι, προσκεκλημένος του Βουλγάρου ομολόγου του, Μπόϊκο Μπορίσοφ.

Σύμφωνα με όσα ανακοινώθηκαν από την υπηρεσία Τύπου της βουλγαρικής κυβέρνησης, αυτή θα είναι η πρώτη επίσκεψη ενός ηγέτη χώρας-μέλους της Ευρωπαϊκής Ένωσης (Ε.Ε.), από τότε που το GERB ανέβηκε στην εξουσία, στη Βουλγαρία.

Οι κ.κ. Μπερλουσκόνι και Μπορίσοφ είχαν μια πρώτη επαφή, στις αρχές Σεπτεμβρίου, στο περιθώριο ενός διεθνούς φόρουμ, στο Γκντανσκ της Πολωνίας.

Μετά την επίσημη τελετή υποδοχής, οι δύο πρωθυπουργοί θα έχουν κατ' ιδίαν συνομιλίες και στη συνέχεια οι συνομιλίες θα συνεχιστούν μεταξύ των επίσημων αντιπροσωπειών των δύο χωρών.

Σε δεξίωση που θα παρατεθεί στην ιταλική πρεσβεία στη Σόφια, ο Βούλγαρος πρωθυπουργός θα τιμηθεί με το παράσημο των εξαίρετων υπηρεσιών του ιταλικού κράτους.

Οι δύο πρωθυπουργοί θα εγκαινιάσουν, επίσης, την κυκλοφορία ενός γραμματοσήμου για τα 130 χρόνια από την εγκαθίδρυση διπλωματικών σχέσεων μεταξύ των χωρών τους.

Ο κ. Μπερλουσκόνι θα γίνει, επίσης, δεκτός από τον πρόεδρο της Βουλγαρίας, Γκεόργκι Παρβάνοφ, ο οποίος και θα τον παρασημοφορήσει, ενώ ο κ. Μπορίσοφ θα παραθέσει δείπνο προς τιμήν του Ιταλού ομολόγου του και της ιταλικής αντιπροσωπείας.

Στο πλαίσιο της επίσκεψης έχει προγραμματιστεί συνάντηση με εκπροσώπους του Ιταλικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου, παρουσία και του υπουργού Περιφερειακής Ανάπτυξης και Δημοσίων Έργων της Βουλγαρίας, Ρόσεν Πλεβνέλιεφ.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, ΒΤΑ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή