Ν.Δ.: Κοντά σε συμφωνία για τον τρόπο εκλογής

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 13:35
UPD:14:46
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Κοντά σε συμφωνία για τον τρόπο εκλογής του νέου αρχηγού φαίνεται ότι είναι οι ενδιαφερόμενες πλευρές στη Νέα Δημοκρατία. Το γενικό πλαίσιο του συμβιβασμού φέρεται να είναι η κατάθεση τροπολογίας για εκλογή του νέου προέδρου από τη βάση σε 3-4 εβδομάδες από την έναρξη του έκτακτου συνεδρίου στις 7 Νοεμβρίου.

«Οι απόψεις των ενδιαφερθέντων για την εκλογή τους στην προεδρία του κόμματος, της κ. Μπακογιάννη και των κ.κ. Δ. Αβραμόπουλου, Α. Σαμαρά και Π. Ψωμιάδη, για τη συμμετοχή της βάσης του κόμματος στην εκλογή του νέου προέδρου, έχουν κατατεθεί και τελούν υπό διαβούλευση», δήλωσε χθες ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου Δημήτρης Σιούφας, αμέσως μετά το τέλος της συνεδρίασης της Επιτροπής .

Δ. Σιούφας: Η πρωτοβουλία μου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη

Δ. Σιούφας: Η πρωτοβουλία μου θα ολοκληρωθεί την Πέμπτη

Για το σκοπό αυτό, τόνισε, «εξετάζονται οι δυνατότητες που παρέχονται μέσω του Καταστατικού, προκειμένου να υπάρξει κοινός τόπος».

Η πρωτοβουλία και η προσπάθεια αυτή –πρόσθεσε- θα ολοκληρωθούν μετά την υποβολή των υποψηφιοτήτων, την προσεχή Πέμπτη 15/10 και ώρα 20:00 το βράδυ».

Στόχος του κ. Σιούφα είναι να βρεθεί τρόπος συμμετοχής της βάσης στην εκλογή του νέου προέδρου, καθώς πλέον θα πρέπει να αποκλειστεί η εκλογή προέδρου από το Συνέδριο της 7ης Νοεμβρίου, αφού κάτι τέτοιο θα απέκλειε τη συμμετοχή της βάσης.

Ετσι, οι τρεις από τους διεκδικητές της προεδρίας του κόμματος κατέληξαν σε κατ’ αρχήν συμφωνία με τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου για τη συμμετοχή όλων τα μελών του κόμματος στη διαδικασία εκλογής, αφού πρώτα ξεκαθαριστούν τα μητρώα. Σύμφωνα με σημερινά δημοσιεύματα στο Τύπο, δικαίωμα ψήφου θα έχουν όσοι εγγραφούν μέχρι και το Νοέμβριο, χωρίς ωστόσο να έχει διευκρινιστεί κάτι τέτοιο.

Σε αυτή την τροπή συνέβαλε η αποδοχή από τον απερχόμενο πρόεδρο του κόμματος Κώστα Καραμανλή, της πρότασης-έκκλησης να παραμείνει στη θέση του ως τα τέλη Νοεμβρίου μέχρι την εκλογή του νέου αρχηγού, ώστε να μη χρειαστεί η εκλογή μεταβατικού προέδρου.

Αμέσως μετά το «ναι» Καραμανλή, ακολούθησαν οι διαβουλεύσεις του κ. Σιούφα για τις λεπτομέρειες της προαναφερθείσας συμφωνίας και η επικύρωση των σχετικών αποφάσεων από την Οργανωτική Επιτροπή.

Όπως έγινε γνωστό, αύριο αναμένεται να ανακοινώσει την υποψηφιότητά του για την προεδρία της ΝΔ ο πρώην υπουργός Πολιτισμού Αντώνης Σαμαράς.

Την υποψηφιότητά του κατέθεσε χθες και τυπικά ο νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης, με επιστολή του προς τον πρόεδρο της Οργανωτικής Επιτροπής του εκτάκτου συνεδρίου Δ. Σιούφα. Όπως διευκρινίζει ο κ. Ψωμιάδης, στις 22 Οκτωβρίου θα καταθέσει και τις απαιτούμενες 50 υπογραφές των συνέδρων.

Η προθεσμία υποβολής των υποψηφιοτήτων λήγει αύριο το βράδυ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή