Τα αιτήματα της ΚΕΔΚΕ από τον ΥΠΕΣ

Συνάντηση Γ. Ραγκούση - Ν. Κακλαμάνη
Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 16:15
UPD:19:07
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Θέματα της διοικητικής μεταρρύθμισης και της άμεσης μισθοδοσίας των υπαλλήλων των δήμων από τους ΚΑΠ (Κεντρικοί Αυτοτελείς Πόροι) συζητήθηκαν κατά προτεραιότητα στη συνάντηση που είχε σήμερα το προεδρείο της ΚΕΔΚΕ με τον υπουργό Εσωτερικών Γιάννη Ραγκούση.

Ο κ. Κακλαμάνης μετά τη συνάντηση ζήτησε έως την άλλη βδομάδα να υπάρξει απάντηση έως για το αν θα ξεκινήσει το πρόγραμμα μεταξύ ΚΕΔΚΕ και ΟΑΕΔ το οποίο προέβλεπε την πλήρωση 25.000 θέσεων εργασίας επί 36 μήνες από ανέργους.

Ν. Κακλαμάνης: Στηρίζουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση

Ν. Κακλαμάνης: Στηρίζουμε τη διοικητική μεταρρύθμιση

Σε περίπτωση που δεν προχωρήσει το πρόγραμμα, ο κ. Κακλαμάνης ζήτησε την άμεση επιστροφή των χρημάτων της Αυτοδιοίκησης που δεσμεύτηκαν για συγκεκριμένο σκοπό.

Αναφερόμενος στο κλίμα της συνάντησης ο πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ δήλωσε πως η κατ' αρχήν εντύπωση είναι μάλλον καλή, όπως ίσχυε και με την προηγούμενη ηγεσία του υπουργείου. Ομως πρόσθεσε, πως «οι καλές σχέσεις συνδέονται με τις καλές αποφάσεις».

Οι επαφές του ΥΠΕΣ

Ο υπουργός Εσωτερικών συναντήθηκε σήμερα στις 12 το μεσημέρι και με τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Σημίτη με σκοπό την ανταλλαγή απόψεων για θέματα του υπουργείου (αυτοδιοίκηση, εκλογικός νόμος, θέματα διαφάνειας).

Τις επόμενες ημέρες έχει προγραμματίσει συναντήσεις με τον Λεωνίδα Κύρκο, τον Αναστάση Πεπονή και τον πρώην πρόεδρο της Δημοκρατίας Κωστή Στεφανόπουλο.

Δεύτερος κύκλος συναντήσεων θα ακολουθήσει την επόμενη εβδομάδα, με πρόσωπα που έχουν διατελέσει υπουργοί κατά το παρελθόν.

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή