ΚΚΕ: Καμία πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 17:05
A- A A+

«Καμιά πίστωση χρόνου στη νέα κυβέρνηση, κανένας εφησυχασμός, ούτε μια μέρα χαμένη» τονίζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ σε ανακοίνωσή της, μετά την πρώτη συνεδρίασή της.

Μεταξύ άλλων σημειώνει πως οι εργαζόμενοι πρέπει να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους για την υπεράσπιση των δικαιωμάτων τους, για να παρεμποδίσουν τα νέα αντιλαϊκά μέτρα, να διεκδικήσουν τις σύγχρονες ανάγκες τους και να ανοίξουν δρόμο για βαθιές αλλαγές και ανατροπές.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ εκτιμούν ότι η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ παρά τις όποιες φραστικές διακηρύξεις, θα εφαρμόσει την ίδια αντιλαϊκή πολιτική και προσθέτει ότι πολύ γρήγορα οι εργαζόμενοι θα βρεθούν μπροστά σε μια επίθεση αντιλαϊκών μέτρων, με την προώθηση των καπιταλιστικών αναδιαρθρώσεων σε όλους τους τομείς για την εξυπηρέτηση της κερδοφορίας του κεφαλαίου.

Σχετικά με τη ΝΔ εκτιμά ότι θα αποτελέσει παράγοντα πίεσης προς την κυβέρνηση για την επιτάχυνση των αντεργατικών, αντιλαϊκών γενικότερα αναδιαρθρώσεων, ενώ «τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης, ανεξάρτητα από τις μεταξύ τους διαφορές, θέτουν εμπόδια στο ριζοσπαστικό περιεχόμενο και στη μαχητική κλιμάκωση της λαϊκής πάλης, επειδή δεν έρχονται σε πραγματική αντίθεση με την εξουσία των μονοπωλίων και της κυρίαρχης πολιτικής».

Στην ανακοίνωση σημειώνεται ακόμη πως γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδας είναι ο Αχιλλέας Κανταρτζής, κοινοβουλευτικοί Εκπρόσωποι, ο Σπύρος Χαλβατζής και ο Θανάσης Παφίλης. Ακομη προτείνεται η κ. Βέρα Νικολαϊδου ως Αντιπρόεδρος της Βουλής και ο κ. Γιάννης Γκιόκας ως Γραμματέας της Βουλής.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή