Κατάργηση της βίζας από την ΕΕ έως το Δεκέμβριο «βλέπει» η Σερβία

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 17:16
A- A A+

Το αργότερο έως τις αρχές Δεκεμβρίου θα ληφθεί η απόφαση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για κατάργηση της βίζας, δήλωσε ο αντιπρόεδρος της σερβικής κυβέρνησης και υπουργός Εσωτερικών, Ίβιτσα Ντάτσιτς.

Σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό, ο κ. Ντάτσιτς ανέφερε ότι η επιτροπή εμπειρογνωμόνων, η οποία βρίσκεται εδώ και δύο εβδομάδες στο Βελιγράδι για να εξετάσει εάν εκπλήρωσε η Σερβία όλους τους όρους προκειμένου να βρεθεί στην αποκαλούμενη «Λευκή λίστα του Σένγκεν», ολοκληρώνει το έργο της και σύντομα θα καταθέσει το πόρισμά της στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή.

Ο Σέρβος υπουργός Εσωτερικών σημείωσε ότι οι εμπειρογνώμονες της Ε.Ε. επικεντρώνουν την προσοχή τους στην τήρηση των συνθηκών ασφάλειας κατά την έκδοση των διαβατηρίων, στη νομοθεσία που αφορά στους αλλοδαπούς, τη μετανάστευση και το ζήτημα ασύλου.

«Οι Ευρωπαίοι επέδειξαν ιδιαίτερο ενδιαφέρον για την πολιτική που ακολουθείται κατά την έκδοση διαβατηρίων σε πολίτες που κατοικούν στο Κόσοβο, αλλά και για τα μέτρα που λαμβάνονται για τη διασφάλιση των συνόρων και την πάταξη του οργανωμένου εγκλήματος», επεσήμανε ο κ. Ντάτσιτς.

Καταλήγοντας εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι το πόρισμα της επιτροπής εμπειρογνωμόνων της Ε.Ε. θα είναι θετικό για τη Σερβία και από τον Ιανουάριο του 2010 όλοι οι πολίτες θα μπορούν να ταξιδέψουν στις χώρες μέλη της συνθήκης του Σένγκεν χωρίς βίζα.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή