Μπαγίς: Στόχος της Τουρκίας η ένταξη στην ΕΕ

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 19:02
A- A A+

«Θα συνεχίσουμε τις προσπάθειές μας με την ίδια αποφασιστικότητα, θα δουλέψουμε για να εξασφαλίσουμε μια πιο θετική αναφορά τον επόμενο χρόνο», επεσήμανε ο Τούρκος υπουργός Ενγκεμέν Μπαγίς, σχετικά με την έκθεση προόδου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, σημειώνοντας πως στόχος της κυβέρνησης είναι η ένταξη στην ΕΕ.

Ο υπεύθυνος για την ευρωπαϊκή πορεία της Τουρκίας υπουργός υπογράμμισε ότι «η Επιτροπή επιβεβαίωσε πως η Τουρκία έχει κάνει σημαντικά βήματα σε 18 από τα 33 κεφάλαια στη διαδικασία ένταξής της, δεδομένου ότι 15 κεφάλαια δεν μπόρεσαν να ανοιχθούν εξαιτίας πολιτικών λόγων, η πρόοδος μας είναι αρκετά θετική».

Σε ό,τι αφορά την κριτική που ασκεί η έκθεση σε χειρισμούς της τουρκικής κυβέρνησης, ο κ. Μπαγίς επεσήμανε: «Δεν λέω ότι συμφωνούμε σε όλα όσα αναφέρει η έκθεση της Επιτροπής. Θα διερευνήσουμε λεπτομερώς την έκθεση και θα ενημερώσουμε τόσο την Ευρωπαϊκή Επιτροπή όσο και την κοινή γνώμη για τις απόψεις μας».

«Θέλω να πιστεύω ότι η ΕΕ θα δείξει πιο δυναμικά τη θέληση της για την ένταξη της Τουρκίας», πρόσθεσε.

Σημειώνεται ότι ο κ. Μπαγίς δεν έκανε καμιά αναφορά στο θέμα της Κύπρου και της εφαρμογής του πρόσθετου πρωτοκόλλου με το οποίο θα επιτραπεί σε σκάφη νηολογημένα στην Κυπριακή Δημοκρατία να χρησιμοποιούν τα τουρκικά λιμάνια.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή