Αλ. Παπαρήγα: Το ΠΑΣΟΚ προετοιμάζει το λαό για σκληρή λιτότητα

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 19:17
A- A A+

Eπικρίσεις κατά της κυβέρνησης με αφορμή τις μειώσεις των κρατικών οχημάτων αλλά και για την πολιτική που ακολουθεί στα θέματα της ασφάλειας του πολίτη διατύπωσε η Γενική Γραμματέας του ΚΚΕ.

Σε δηλώσεις της κατά την άφιξή της στο αεροδρόμιο «Μακεδονία» σημείωσε πως το ΠΑΣΟΚ «περικόπτει υπαρκτές οπωσδήποτε κρατικές σπατάλες, π.χ. τα πολλά αυτοκίνητα, τα μεγάλου κυβισμού κλπ, αλλά την ίδια ώρα αφήνει πολλά πράγματα απείραχτα». «Η μεγαλύτερη σπατάλη είναι η κερδοφορία του κεφαλαίου» συνέχισε και εκτίμησε πως «με αυτή τη νοικοκυροσύνη που επιδείχνει θέλει να προετοιμάσει το λαό για μια πάρα πολύ σκληρή λιτότητα». Υποστήριξε μάλιστα πως ουσιαστικό μέτρο θα ήταν η κατάργηση των βουλευτικών συντάξεων.

Η κ. Παπαρήγα ανέφερε ακόμη ότι «η ασφάλεια του πολίτη, όπως λέει η κυβέρνηση, δεν μπορεί να εξασφαλιστεί με την ένταση της παρουσίας και της δράσης της αστυνομίας στα αστικά κέντρα και ιδιαίτερα στην Αθήνα». Υποστήριξε μάλιστα πως σημειώνονται αναίτιες συλλήψεις, φαινόμενα αναίτιας σωματικής έρευνας, και χωρίς να υπάρχει η παραμικρή υποψία, σε απλούς νέους και νέες. «Η ασφάλεια του πολίτη συνδέεται - εκτός των άλλων - και με τη βελτίωση του βιοτικού του επιπέδου» πρόσθεσε.

Κληθείσα να σχολιάσει την έκθεση της Κομισιόν για την ΠΓΔΜ, σημείωσε πως η ΕΕ είτε αφορά την ένταξη της Τουρκίας είτε αφορά την ένταξη της ΠΓΔΜ δεν ενδιαφέρεται καθόλου ούτε για τα ανθρώπινα, ούτε για τα δημοκρατικά δικαιώματα, ούτε για σύνορα, ούτε για παραβιάσεις συνόρων, ούτε για στρατούς κατοχής. «Βάζει εντός της ΕΕ ή δεν συμφωνεί να ενταχθεί μία χώρα, ανάλογα με τα συμφέροντα των κυρίαρχων δυνάμεων, ανάλογα δηλαδή με τα γεωστρατηγικά και τα οικονομικά συμφέροντα και τους ανταγωνισμούς και δεν υπάρχει ούτε κοινοτικό δίκαιο, ούτε κοινοτικό κεκτημένο, όπως ακούμε συνέχεια από τα κόμματα του ευρωμονόδρομου».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή