Επίθεση του ΠΑΣΟΚ στο λαϊκό κίνημα προέβλεψε η Αλ. Παπαρήγα

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 22:37
ΑΠΕ-ΜΠΕ

A- A A+

Κάλεσμα ετοιμότητας στα μέλη του ΚΚΕ και το λαϊκό κίνημα απήθυνε η γενική γραμματέας του κόμματος Αλέκα Παπαρήγα με σκοπό την αντιμετώπιση της επίθεσης που θα δεχθούν από την κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ.

Στη διάρκεια της ομιλίας της σε εκδήλωση του ΚΚΕ στην Αποθήκη 1 του ΟΛΘ προέβλεψε ότι έρχεται «ξεθεμελίωμα» κατακτήσεων των εργαζομένων, μέσα από την απελευθέρωση των απολύσεων, την περαιτέρω ελαστικοποίηση των εργασιακών σχέσεων, τη μείωση των εργοδοτικών εισφορών κ.ά.

Α. Παπαρήγα: To ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πολιτική της Ν.Δ.

Α. Παπαρήγα: To ΠΑΣΟΚ θα συνεχίσει την πολιτική της Ν.Δ.

Αναφερόμενη στις ανακοινώσεις της κυβέρνησης για περικοπές στις δαπάνες του δημοσίου, επεσήμανε ότι το ΠΑΣΟΚ «φτιάχνει τη μόστρα του», αλλά δεν πειράζει το κεφάλαιο.

Το πρόγραμμα του ΠΑΣΟΚ είναι το πρόγραμμα της σοσιαλδημοκρατίας, θα υλοποιήσει τις αποφάσεις του κεφαλαίου, σημείωσε και πρότεινε να καταργηθούν οι αυξημένες βουλευτικές συντάξεις και φορολόγηση κατά 45% των κερδών του μεγάλου κεφαλαίου.

Χαρακτήρισε δε «ανατριχιαστικό και απαράδεκτο» το ότι ο τουρισμός είναι πλέον μαζί με τον πολιτισμό στο ίδιο υπουργείο.

Σε ότι αφορά τη ΝΔ τόνισε ότι είναι σε κρίση, το «σύστημα» θα την στηρίξει, αλλά δεν ξέρει ποια θα είναι η εξέλιξη στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. Για τον πρώην πρωθυπουργό Κώστα Καραμανλή υπογράμμισε ότι ήταν «το καλύτερο δεκανίκι του ΠΑΣΟΚ».

Σχετικά με τον ΛΑΟΣ υποστήριξε ότι «τα έχουν χαμένα», μετά τις εκλογές, ενώ στο ΣΥΡΙΖΑ «τα πράγματα είναι μπερδεμένα», δεν έχει περάσει η κρίση και αργά ή γρήγορα θα συνεργαστεί με τη σοσιαλδημοκρατία.

Η κ. Παπαρήγα κάλεσε τα μέλη του κόμματος να είναι έτοιμα για μια νέα επίθεση εναντίον του ΚΚΕ με το νόμο για τη χρηματοδότηση των κομμάτων που θα καταθέσει η κυβέρνηση και δήλωσε με νόημα: «Μην ξεχνάτε ποιος είναι αντιπρόεδρος της κυβέρνησης».

Σχολιάζοντας το ποσοστό του ΚΚΕ στις εκλογές, η κ. Παπαρήγα αναγνώρισε ότι δεν ήταν αυτό που ήθελε το κόμμα και το κίνημα.

«Έχουμε κουσούρια, αλλά όχι αυτά που μας καταμαρτυρούν οι άλλοι», ανέφερε. Τόνισε δε την ανάγκη να «ανέβει» το ΚΚΕ, γιατί δεν είναι ακόμα στο ύψος των περιστάσεων και πρόσθεσε πως οι μεγάλες συζητήσεις στο κόμμα πρέπει να γίνονται πιο συχνά και όχι μόνο σε κάθε συνέδριο και σε κάθε εκλογές.

Πηγή: ΑΠΕ - ΜΠΕ

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή