Ελλάδα - Λουξεμβούργο 2 - 1

Τετάρτη, 14 Οκτωβρίου 2009 22:55
UPD:15/10/2009 18:26

Ο Βασίλης Τοροσίδης μάχεται για την μπάλα με τον Μπεν Παγιάλ κατά τη διάρκεια του αγώνα Ελλάδα-Λουξεμβούργο για τα προκριματικά του παγκοσμίου κυπέλλου 2010 στο ΟΑΚΑ.

A- A A+

Παρότι πραγματοποίησε μια ακόμα τραγική εμφάνιση, η Εθνική επικράτησε με 2-1 του Λουξεμβούργου στο αφιλόξενο ΟΑΚΑ και θα διεκδικήσει την πρόκρισή της στο Παγκόσμιο Κύπελλο σε αγώνα μπαράζ, αφού το Ισραήλ δεν της έκανε το χατήρι παραχωρώντας ισοπαλία με 0-0 στην Ελβετία.

Το αντιπροσωπευτικό μας συγκρότημα, αν και για 29 λεπτά στο πρώτο μέρος κούρασε μη μπορώντας να διασπάσει την αδύναμη άμυνα των φιλοξενούμενων, εν τέλει κλείδωσε τη νίκη χάρη σε ένα καλό τρίλεπτο στο ημίωρο της αναμέτρησης.

Το γκολ με το οποίο η Ελλάδα άνοιξε το σκορ πέτυχε ο Βασίλης Τοροσίδης στο 30' με καρφωτή κεφαλιά μετά από κόρνερ του Γιώργου Καραγκούνη, ενώ ο Φάνης Γκέκας με κεκτημένη ταχύτητα από τον αγώνα του Σαββάτου έκανε το 2-0 για τους γηπεδούχους τρία λεπτά αργότερα.

Και πάλι το Λουξεμβούργο εκτέθηκε στο ψηλό παιχνίδι με τον επιθετικό της Μπάγερ Λεβερκούζεν να στέλνει τη μπάλα στα δίχτυα με γυριστή κεφαλιά πάλι μετά από στημένη φάση (φάουλ πιο συγκεκριμένα) του Καραγκούνη.

Μείωσε το Λουξεμβούργο στο 90', όταν όλα είχαν πλέον τελειώσει με απαράδεκτο αυτογκόλ του Αβραάμ Παπαδόπουλου.

Κατά τ' άλλα, η Εθνική συνέχισε τις προβληματικές της εμφανίσεις, αφού ούτε τώρα, κόντρα σε έναν αντίπαλο εμφανώς πολλά επίπεδα κάτω με ποδοσφαιριστές ερασιτέχνες στην πλειοψηφία τους, κατάφερε να επιβάλει την φιλοσοφία της.

Αυτή τη φορά, βέβαια, ο Ότο Ρεχάγκελ περιορίστηκε σε πιο ορθολογικές κινήσεις, αν και παρέταξε την ομάδα με επτά αλλαγές σε σχέση με τον ματς κόντρα στην Λετονία, κάτι που είχε ως αποτέλεσμα οι παίκτες να αργήσουν να βρουν μεταξύ τους τα πατήματα στον αγωνιστικό χώρο.

Από την πλευρά τους οι φιλοξενούμενοι πραγματοποίησαν μάλλον θετική εμφάνιση για τα δικά τους στάνταρ, έχοντας καλά διαστήματα στο παιχνίδι τους και 2-3 φιλόδοξα μακρινά σουτ. Από το 58' και μετά, όμως, αναγκάστηκαν να αγωνιστούν με παίκτη λιγότερο, όταν ο Μπεν Παγιάλ αντίκρισε και δεύτερη κίτρινη κάρτα.

Τραγικότατα τραγικό το δεύτερο μέρος με τις δυο ομάδες να επιδίδονται σε ρεσιτάλ κακού ποδοσφαίρου, με την ελληνική ομάδα φυσικά να έχει μια στείρα πρωτοβουλία κινήσεων.

Απογοητευτική για δεύτερο συνεχόμενο παιχνίδι η εικόνα στις κερκίδες του ΟΑΚΑ. Ελάχιστος ο κόσμος, με διάθεση περισσότερο για υβριστικά/ρατσιστικά συνθήματα, παρά για να στηρίξει την Εθνική.

Τέλος, στα αξιοσημείωτα της αναμέτρησης το γεγονός πως ο Γκέκας με το γκολ που πέτυχε και σήμερα έφτασε τα 10 τέρματα συνολικά σε αυτή την προκριματική φάση, μένοντας μόνος πρώτος στην κορυφή της λίστας των σκόρερ με δεύτερο των άσο της Αγγλία Γουέιν Ρούνεϊ, ο οποίος πέτυχε εννιά.

Οι συνθέσεις:

Ελλάδα: Σηφάκης, Βύντρα (82' Νίνης), Σπυρόπουλος, Κυργιάκος (44' Μόρας), Α. Παπαδόπουλος, Τοροσίδης, Φωτάκης (46' Πλιάτσικας), Πατσατζόγλου, Γκέκας, Σαλπιγγίδης, Καραγκούνης

Λετονία: Ζουμπέρ, Κίντζιγκερ (80' Μαρτίνο), Παγιάλ, Χόφμαν, Πέτερς, Στράσερ, Μπέτμερ, Κιτένγκε (73' Πούποβατς), Γιάνις (46' Λίουεκ), Μουτς

Πηγή: www.goal.com/gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις