Πρόγνωση καιρού

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 04:56
UPD:05:18
A- A A+

Ισχυρές καταιγίδες, κατά τόπους στο Νότιο Ιόνιο, την Πελοπόννησο και πιθανώς στη Στερεά, την Εύβοια και τα νησιά του Βορείου και Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για σήμερα Πέμπτη η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Αναλυτική πρόγνωση

* Μακεδονία, Θράκη: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και σποραδικές καταιγίδες. Στα ορεινά της Δυτικής Μακεδονίας πιθανότητα για πρόσκαιρη χιονόπτωση. ¶νεμοι: Βορειοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 15 βαθμούς Κελσίου. Στα δυτικά η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Δυτική Ελλάδα: Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα νότια και βαθμιαία στα υπόλοιπα. Τα φαινόμενα κατά τόπους στο Νότιο Ιόνιο, τη Δυτική Πελοπόννησο και πιθανώς τη Δυτική Στερεά θα είναι ισχυρά. Πιθανότητα στα ορεινά της Ηπείρου για πρόσκαιρες χιονοπτώσεις. ¶νεμοι: Ανατολικοί βορειοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ και στα νότια νοτιοδυτικοί 5 με 6 Μποφόρ και στο Ιόνιο πρόσκαιρα τοπικά 7 Μποφόρ. Γρήγορα και από τα βόρεια οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικούς 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 5 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

* Θεσσαλία, Ανατολική Στερεά, Εύβοια, Ανατολική Πελοπόννησος: Νεφώσεις με λίγες τοπικές βροχές που βαθμιαία θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν σποραδικές καταιγίδες, οι οποίες πιθανώς στην Ανατολική Στερεά, την Εύβοια και τις Σποράδες να είναι ισχυρές. ¶νεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 6 έως 21 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια η θερμοκρασία θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

* Κυκλάδες, Κρήτη: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και θα σημειωθούν πρόσκαιρες βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι: Νότιοι νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ που το βράδυ θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς. Θερμοκρασία: Από 15 έως 27 βαθμούς Κελσίου.

* Νησιά Ανατολικού Αιγαίου, Δωδεκάνησα: Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα πυκνώσουν και προς το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες. Τα φαινόμενα κατά τόπους θα είναι ισχυρά στα βορειοανατολικά. ¶νεμοι: Νοτιοανατολικοί 4 με 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 11 έως 25 βαθμούς Κελσίου και στα βόρεια θα είναι δύο με τρεις βαθμούς χαμηλότερη.

Αττική

Λίγες νεφώσεις που γρήγορα θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες, πιθανώς πρόσκαιρα ισχυρές. ¶νεμοι: Νότιοι 4 με 5 Μποφόρ και πρόσκαιρα τοπικά 6 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 12 έως 20 βαθμούς Κελσίου.

Θεσσαλονίκη

Λίγες νεφώσεις που βαθμιαία θα αυξηθούν και θα σημειωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες. ¶νεμοι: Ασθενείς και βαθμιαία νοτιοανατολικοί 4 με 5 Μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 9 έως 14 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός αύριο

Νεφώσεις με βροχές και καταιγίδες κατά τόπους ισχυρές, στα δυτικά, την Ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου, προβλέπει για αύριο Παρασκευή η ΕΜΥ. Από το απόγευμα σταδιακή εξασθένηση των φαινομένων στα δυτικά. Στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις παροδικά αυξημένες με πρόσκαιρες τοπικές βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

¶νεμοι: Από νότιες διευθύνσεις 4 με 6 Μποφόρ. Σταδιακά και από τα βορειοδυτικά οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί με την ίδια ένταση. ¶νοδο θα σημειώσει η θερμοκρασία ως προς τις ελάχιστες τιμές της.

ΠΗΓΗ: Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ)

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή