Πακιστάν: Τουλάχιστον 15 νεκροί από επιθέσεις σε αστυνομικά τμήματα

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 08:49
REUTERS /STRINGER

A- A A+

Σε αστυνομικά τμήματα στη Λαχώρη επιτέθηκαν σήμερα ένοπλοι, ενώ αυτοκίνητο παγιδευμένο με εκρηκτικά εξερράγη έξω από άλλο αστυνομικό τμήμα στο βορειοδυτικοό τμήμα της χώρας, μετά από μία εβδομάδα βίας κατά την οποία σκοτώθηκαν περισσότεροι από 100 άνθρωποι.

Οι επιθέσεις στη Λαχώρη, στην κεντρική επαρχία Πουντζάμπ, και στην Κοχάτ, ακολουθούν μια σειρά παρόμοιων, αιματηρών ενεργειών, συμπεριλαμβανομένης της επίθεσης εναντίον του αρχηγείου του στρατού, και καταγράφονται πριν την αναμενόμενη επιχείρηση των ενόπλων δυνάμεων εναντίον των Πακιστανών Ταλιμπάν στο νότιο Ουαζιριστάν.

Πέντε άνθρωποι σκοτώθηκαν όταν ένοπλοι επιτέθηκαν στο τοπικό αρχηγείο της ομοσπονδιακής υπηρεσίας ερευνών (FIA) της αστυνομίας του Πακιστάν στη Λαχώρη. Ένας από τους νεκρούς ήταν μεταξύ των ενόπλων της επίθεσης, είπε αξιωματούχος της αστυνομίας στους δημοσιογράφους, προσθέτοντας ότι το κτίριο «εκκαθαρίστηκε».

Ένοπλοι επιτέθηκαν επίσης σε κέντρο εκπαίδευσης αστυνομικών στη Λαχόρη, αλλά δεν δόθηκαν πληροφορίες για απώλειες. Εγχώρια ΜΜΕ μετέδωσαν ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες περί μιας ακόμη, της τρίτης κατά σειρά, επίθεσης στην πόλη.

Στο ίδιο κτήριο της FIA, τον Μάρτιο του 2008, είχε σημειωθεί επίθεση βομβιστή αυτοκτονίας, που είχε στοιχίσει 21 ζωές.

Λίγο πριν τις επιθέσεις στη Λαχόρη, βομβιστής αυτοκτονίας που οδηγούσε παγιδευμένο όχημα το πυροδότησε έξω από αστυνομικό τμήμα στην Κοχάτ με αποτέλεσμα 10 άνθρωποι να βρουν το θάνατο, σύμφωνα με αξιωματούχους της αστυνομίας και του στρατού.

«Ανάμεσα στους νεκρούς είναι μερικοί μαθητές», δήλωσε αστυνομικός.

Η κυβέρνηση του Πακιστάν ετοιμάζει μια μεγάλη χερσαία επιχείρηση εναντίον των 10.000 Ταλιμπάν στο νότιο Ουαζιριστάν.

ΠΗΓΗ: ΑΠΕ-ΜΠΕ, Reuters, Γαλλικό Πρακτορείο Έιδήσεων, Γερμανικό Πρακτορείο Ειδήσεων

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή