Τον αντίπαλό της μαθαίνει τη Δευτέρα η Εθνική

Ποιες ομάδες έχουν ήδη προκριθεί στο Μουντιάλ
Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 10:25
UPD:18:25

Η Εθνική μας θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Ρωσία, Γαλλία και Πορτογαλία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Ουκρανίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ιρλανδίας και Σλοβενίας.

A- A A+

Την κλήρωση των αγώνων μπαράζ του Παγκοσμίου Κυπέλλου, την ερχόμενη Δευτέρα 19/10 στη Ζυρίχη περιμένει πλέον η Εθνική μας για να μάθει το τελευταίο εμπόδιο στο δρόμο για τα γήπεδα της Νοτίου Αφρικής.

Η Εθνική μας θα βρίσκεται στο γκρουπ των ισχυρών μαζί με Ρωσία, Γαλλία και Πορτογαλία και θα κληθεί να αντιμετωπίσει μία εκ των Ουκρανίας, Βοσνίας/Ερζεγοβίνης, Ιρλανδίας και Σλοβενίας. Οι αγώνες θα διεξαχθούν στις 14 και 18 Νοεμβρίου.

Οτο Ρεχάγκελ: Πρέπει να παίξουμε καλύτερα αν θέλουμε να προκριθούμε

Οτο Ρεχάγκελ: Πρέπει να παίξουμε καλύτερα αν θέλουμε να προκριθούμε

Η Πορτογαλία συμπλήρωσε την οκτάδα των ομάδων που θα διεκδικήσουν σε αγώνες μπαράζ, στις 14 και 18 Νοεμβρίου, τα τελευταία ευρωπαϊκά εισιτήρια για το Παγκόσμιο Κύπελλο της Νότιας Αφρικής.

Οι Πορτογάλοι νίκησαν στο Γκιμαράες 4-0 την αδύναμη Μάλτα (13΄ Νάνι, 45΄ Σιμάο, 52΄ Μιγκέλ Βελόσο, 90΄ Εντίνιο) και με 19 βαθμούς τερμάτισαν δεύτεροι στον 1ο όμιλο, ένα βαθμό μπροστά από τη Σουηδία, η οποία επικράτησε 4-1 της Αλβανίας. Την πρώτη θέση του ομίλου πήρε η Δανία, παρά την εντός έδρας ήττα της με 1-0 από την Ουγγαρία.

Την ίδια ώρα, η Σλοβακία γιόρταζε μία ιστορική πρόκριση καθώς για πρώτη φορά μετά την ανεξαρτητοποίησή της, κατόρθωσε να περάσει στην τελική φάση μία μεγάλης ποδοσφαιρικής διοργάνωσης. Χάρη σε αυτογκόλ του Γκάντσαρτζικ μόλις στο 3ο λεπτό, η Σλοβακία νίκησε στο Χορζόφ 1-0 την Πολωνία και με 22 βαθμούς πήρε την πρώτη θέση του 3ου ομίλου και την απευθείας πρόκριση για τα τελικά του Μουντιάλ 2010, στα γήπεδα της Νότιας Αφρικής.

Η Σλοβενία νίκησε εύκολα στο Σεραβάλε 3-0 το Σαν Μαρίνο (24΄ Νοβάκοβιτς, 67΄ Στεβάνοβιτς, 81΄ Σούλερ) και με 20 βαθμούς εξασφάλιζε τη δεύτερη θέση του ομίλου, που της δίνει τη δυνατότητα να διεκδικήσει σε αγώνες πλέι-οφ (14 και 18 Νοεμβρίου) την πρόκριση στα τελικά του Παγκοσμίου Κυπέλλου.

Ετσι, οι οκτώ ομάδες που θα μπουν τη Δευτέρα (19/10) στην κληρωτίδα της FIFA για τα μπαράζ της ευρωπαϊκής ζώνης είναι οι Πορτογαλία, Ελλάδα, Σλοβενία, Ρωσία, Βοσνία/Ερζεγοβίνη, Ουκρανία, Γαλλία και Ιρλανδία.

Στα Προκριματικά της Ν. Αμερικής, η Αργεντινή πέτυχε μεγάλη εκτός έδρας νίκη (0-1) επί της Ουρουγουάης, «κλέβοντας» στα τελευταία λεπτά της αναμέτρησης την απευθείας πρόκριση στο Μουντιάλ της Ν. Αφρικής.

Το γκολ για την Αργεντινή πέτυχε ο Μπολάτι στο 84', λίγα λεπτά μετά την είσοδό του στο γήπεδο ως αλλαγή. Νωρίτερα, στο 82' είχε αποβληθεί ο Κάσερες, ενώ αλλαγή στο τελευταίο δεκάλεπτο μπήκε Αμπρέου του ¶ρη. Μετά την ήττα της στο Μοντεβιδέο, η Ουρουγουάη θα παίξει για την πρόκριση σε αγώνα μπαράζ με την Κόστα Ρίκα.

Εκτός Μουντιάλ έμεινε το Εκουαδόρ μετά την ήττα του από την Χιλή με 1-0, η Παραγουάη έχασε στην έδρα της 2-0 από την Κολομβία και μαζί την πρωτιά στη ζώνη, η οποία κατέληξε στην Βραζιλία παρά το 0-0 που παραχώρησε στην Βενεζουέλα (με τον Ζιλμπέρτο Σίλβα βασικό σε όλο το ματς).

Στο Μουντιάλ, λοιπόν, από τη ζώνη της Ν. Αμερικής προκρίνονται απευθείας η Βραζιλία, η Παραγουάη, η Χιλή και η Αργεντινή. Συνοπτικά σε αγώνες για την 18η και τελευταία ημέρα στην προκριματική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010, στη ζώνη της Νότιας Αμερικής, σημειώθηκαν τα εξής αποτελέσματα:

Περού-Βολιβία 1-0

Βραζιλία-Βενεζουέλα 0-0

Ουρουγουάη-Αργεντινή 0-1

Χιλή-Ισημερινός 1-0

Παραγουάη-Κολομβία 0-2

Οι ομάδες που έχουν ήδη εξασφαλίσει την πρόκριση στην τελική φάση του Παγκοσμίου Κυπέλλου 2010 στη Νότια Αφρική έχουν ως εξής:

ΑΦΡΙΚΗ

Νότια Αφρική (διοργανώτρια)

Γκάνα

Ακτή Ελεφαντοστού

ΕΥΡΩΠΗ

Ιταλία

Ολλανδία

Αγγλία

Ισπανία

Σερβία

Γερμανία

Δανία

Ελβετία

Σλοβακία

ΝΟΤΙΑ ΑΜΕΡΙΚΗ

Βραζιλία

Παραγουάη

Χιλή

Αργεντινή

ΑΣΙΑ

Νότια Κορέα

Βόρεια Κορέα

Αυστραλία

Ιαπωνία

ΒΟΡΕΙΑ, ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΑΜΕΡΙΚΗ ΚΑΙ ΚΑΡΑΪΒΙΚΗ

Μεξικό

ΗΠΑ

Ονδούρα

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις