Επεισόδια έξω από το υπουργείο Εργασίας

Πέμπτη, 15 Οκτωβρίου 2009 11:40
UPD:16:33

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

A- A A+

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από το υπουργείο Εργασίας στη συγκέντρωση των εργαζομένων της ναυπηγοεπισκευαστικής ζώνης Περάματος.

Η συνάντηση που είχαν οι εκπρόσωποι των εργαζομένων με τον υπουργό Απασχόλησης Ανδρέα Λοβέρδο, δεν είχε ουσιαστικό αποτέλεσμα, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση των συγκεντρωμένων.

Εξω από το υπουργείο υπήρξε ένταση και συγκρούσεις των διαδηλωτών με δυνάμεις των ΜΑΤ.

Οι απεργοί της Ζώνης ζητούν έκτακτο επίδομα 1.500 ευρώ για το 2009, αύξηση του επιδόματος ανεργίας και του χρόνου επιδότησης.

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους νόμους

Μ. Χρυσοχοΐδης: Η Αστυνομία είναι υποχρεωμένη να εφαρμόζει τους νόμους

Ζητούν ακόμα μέτρα στήριξης των ανέργων (η ανεργία στη Ζώνη έχει φτάσει ήδη στο 50%), όπως το πάγωμα των δανείων, η διασφάλιση της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.λπ.

«Θέλουμε να υπάρχει κλίμα ειρήνης, ηρεμίας, διαλόγου και διαπραγμάτευσης ανάμεσα στις ηγεσίες των υπουργείων και τους εργαζόμενους. Από εκεί και πέρα, δεν μπορούμε να κάνουμε ανεκτές τις καταστάσεις ανομίας», δήλωσε σχετικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιώργος Πεταλωτής.

Πρόσθεσε δε πως «ο ρόλος της Αστυνομίας, με πολλή μετριοπάθεια, θα πρέπει να είναι η διασφάλιση της νομιμότητας».

ΛΑΟΣ: Οι εργαζόμενοι δεν μπορούν να υποκαταστήσουν το ρόλο της κυβέρνησης

«Θεμιτές οι ανάγκες των εργαζομένων σε οποιοδήποτε τομέα επαγγελματικής δράσης. Όμως είναι αδιανόητο να επιζητούν να υποκαταστήσουν τον ρόλο της κυβέρνησης», σχολίασε ο ΛΑΟΣ.

Σημείωσε δε πως «ακόμα πιο αδιανόητο είναι η εκάστοτε κυβέρνηση, για λόγους ισορροπιών, να επιτρέπει ανατροπή των θεσμικών ρόλων» και πρόσθεσε ότι «στο λιμάνι υπήρξε μια "πιεστική" διαδικασία».

Καταλήγοντας υπογράμμισε ότι «απαιτείται βελτίωση των όρων της Συμβάσεως μέσω σοβαρού διαλόγου με εξαιρετική προσοχή προς τους αντισυμβαλλομένους».

Καταδικάζει τα επεισόδια ο ΣΥΡΙΖΑ

Την αλληλεγγύη του στον αγώνα των εργατών της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος εκφράζει ο ΣΥΡΙΖΑ, καταδικάζοντας «την αστυνομική βία και την επίθεση με χρήση χημικών και βομβών κρότου λάμψης, που ασκήθηκε κατά των εργαζομένων και ανέργων, οι οποίοι διαδήλωναν για τα αιτήματά τους μπροστά στο Υπουργείο Εργασίας.

Σε δήλωσή τους οι κ.κ. Παναγιώτης Λαφαζάνης, Κοινοβουλευτικός Εκπρόσωπος ΣΥΡΙΖΑ και Δημήτρης Στρατούλης, μέλος της Π.Γ. του ΣΥΝ και της Επιτροπής Εργατικής Πολιτικής του ΣΥΡΙΖΑ, ζητούν από την κυβέρνηση «αντί να τους αντιμετωπίζει ως εχθρούς», να προχωρήσει στην άμεση ικανοποίηση των δίκαιων αιτημάτων τους, για χορήγηση εκτάκτου βοηθήματος από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους συναδέλφους τους, για πάγωμα των υποχρεώσεών τους από δόσεις δανείων και για να σταματήσουν οι πλειστηριασμοί και οι κατασχέσεις των σπιτιών τους.

Σημειώνουν επίσης ότι «απαιτείται να υπάρξει ένας συγκεκριμένος σχεδιασμός για την αναζωογόνηση και την ανάπτυξη της Ναυπηγοεπισκευαστικής Ζώνης Περάματος, στα πλαίσια μιας συνολικής κλαδικής πολιτικής της χώρας μας για τη στήριξη της Ναυπηγικής Βιομηχανίας και της απασχόλησης».

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή