Ντ. Μπακογιάννη: Να μην περνάμε απαξιωτική αντίληψη για το συνέδριο

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 09:14
UPD:11:13

Όσον αφορά το ύφος της αναμέτρησης των υποψηφίων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη.

A- A A+

To παρελθόν είναι παρελθόν, οι επιλογές θα γίνουν για το μέλλον, ξεκαθάρισε η υποψήφια για την προεδρία της ΝΔ, Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη μάχη της διαδοχής.

Όσον αφορά το ύφος της αναμέτρησης των υποψηφίων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. «Η σύγκρουση και ο καυγάς θέλουν δύο και εγώ δεν γίνω μέρος του καυγά, ο καυγάς πληγώνει τους Νεοδημοκράτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κριτική κατά της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου από το συνέδριο, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε με έμφαση: «Να μην περνάμε απαξιωτική αντίληψη για το συνέδριο. Αυτό το συνέδριο εξέλεξε το κ. Καραμανλή, είναι οι αιρετοί της κοινωνίας».

Για τη δική της θέση σχετικά με τον τρόπο εκλογής, σημείωσε πως από την αρχή έχει πει ότι θα είναι υποψήφια με όποια διαδικασία επιλεγεί: «Εγω έχω πει ότι με όποια διαδικασία θέλετε θα είμαι υποψήφια. Δεν υπάρχει πιο τίμιο από αυτό. Καμία ανακολουθία», τόνισε.

Τέλος, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δέχεται οποιαδήποτε πρόταση για ζωντανό διάλογο με τους άλλους υποψήφιους (πχ μία ενδεχόμενη τηλεμαχία), αρκεί να καθοριστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και οι τελευταίες δύο υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν χθες, καθώς, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος, δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες καταστατικές προϋποθέσεις και ιδίως τις υποχρεώσεις του μέλους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες για τους ίδιους λόγους δεν έγινε δεκτή ακόμη μία υποψηφιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή