Σισέ: Παίζω όπου μου ζητηθεί και δίνω πάντα το μάξιμουμ

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 09:48
UPD:13:44
A- A A+

Για τους πρώτους του μήνες στον Παναθηναϊκό μίλησε σε ραδιοφωνική του συνέντευξη ο Τζιμπρίλ Σισέ, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, πως γνωρίζει ότι χρειάζεται χρόνο για να προσαρμοστεί πλήρως και ότι υπάρχει μεγαλύτερη πίεση πάνω του απ' ό,τι στους υπόλοιπους. Συνάντηση Τζίγκερ με Βγενόπουλο.

Αναλυτικά όσα δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός του Παναθηναϊκού στον ραδιοφωνικό σταθμό «RMC»:

«Αν ο προπονητής μού πει να παίξω παρέα με δεύτερο επιθετικό, πρέπει να προσαρμοστώ, όπως κι αν μου πει να παίξω δεξιά», δήλωσε ο Γάλλος επιθετικός.

Τζιμπρίλ, ο Παναθηναϊκός είναι στην κορυφή, εσύ έχεις σκοράρει τρία γκολ κι όλα μοιάζουν να πηγαίνουν καλά...

«Ναι, αλήθεια είναι αυτό. Σε 6 παιχνίδια έχουμε ισάριθμες νίκες. Επομένως, όλα καλά».

Εχεις συναντήσει ένα κοινό πολύ παθιασμένο, έτσι δεν είναι;

«Ηταν κάτι το εκπληκτικό για μένα. Οι Ελληνες είναι καλοί άνθρωποι. Στο αεροδρόμιο υπήρχε 3.000-3.500 κόσμος. Δεν ήμουν συνηθισμένος σε κάτι τέτοιο».

Οι φίλαθλοι είναι υπομονετικοί μαζί σου; Σου έδωσαν χρόνο;

«Πρέπει όλοι να ξέρουν ότι όταν κάποιος πηγαίνει σε μία νέα ομάδα, με άλλη κουλτούρα, με άλλη γλώσσα, χρειάζεται χρόνος. Οι άνθρωποι εδώ πέρα ευτυχώς ήταν ξεκάθαροι και έξυπνοι και δεν τα περιμένουν όλα σε μια μέρα».

Εχεις πολύ πίεση στην Ελλάδα;

«Σε όλα τα παιχνίδια υπάρχει πίεση. Ξέρω ότι πάνω μου υπάρχει μεγαλύτερη απ' ό,τι στους υπόλοιπους ποδοσφαιριστές, γιατί υπάρχουν μεγάλες απαιτήσεις αλλά δεν με ενοχλεί αυτό. Δεν επιτρέπεται να κάνω λάθη».

Πώς είναι η καθημερινή ζωή του Τζιμπρίλ Σισέ στην Ελλάδα; Περνάς απαρατήρητος;

«Πρέπει να προσέχεις τα μέρη στα οποία επιλέγεις να πηγαίνεις γιατί από τη μία στιγμή στην άλλη ποτέ δεν ξέρεις τι μπορεί να προκύψει».

Θα έβλεπες ματς του Ολυμπιακού;

«Οχι, είναι κακή ιδέα αυτό (γέλια)».

Είχες ένα επεισόδιο με κάποιους οπαδούς...

«Ακουγα τους ήχους μαϊμούς κάθε φορά που ακούμπαγα την μπάλα. Είναι ντροπιαστικό αυτό. Η Ελλάδα είναι μία χώρα στην οποία ζουν αρκετοί μαύροι και αρκετοί ξένοι, δεν είναι μία χώρα στην οποία οι άνθρωποι είναι ρατσιστές, αλλά υπάρχουν ανόητοι».

Ποιο είναι το επίπεδο του ελληνικού πρωταθλήματος;

«Υπάρχουν πολλοί καλοί παίκτες, οι οποίοι όμως δεν είναι ευρέως γνωστοί διότι το πρωτάθλημα δεν είναι προβεβλημένο. Ωστόσο ο Κυργιάκος πήγε στη Λίβερπουλ και υπάρχουν αρκετοί Ελληνες ποδοσφαιριστές που παίζουν στο εξωτερικό. Απλώς η ποιότητα των γηπέδων είναι, θα έλεγα, μέτρια».

Θυμόμαστε πως όταν πήγες στον Παναθηναϊκό είχες πει πως κίνητρό σου είναι να παίξεις με αυτή την ομάδα στους ομίλους του Τσάμπιονς Λιγκ. Απογοητεύτηκες όταν δεν έγινε αυτό;

«Ναι, είναι αλήθεια. Φτάσαμε κοντά, όμως αποκλειστήκαμε στον προκριματικό γύρο. Ωστόσο, είμαστε στους ομίλους του Γιουρόπα Λιγκ, που είναι μία σημαντική διοργάνωση επίσης. Παίζουμε με την Στουρμ την Πέμπτη. Μπορεί να υστερεί λίγο σε πρεστίζ και σε ονόματα σε σχέση με το Τσάμπιονς Λιγκ, όμως έχει αναβαθμιστεί φέτος και είμαι έτοιμος να δώσω τον καλύτερο εαυτό μου για να πάμε μακριά στη διοργάνωση».

Σε ό,τι αφορά την εθνική Γαλλίας διατηρείς επαφή με κάποιους παίκτες;

«Ναι, φυσικά, μιλάω με τον Σαμίρ Νασρί κάθε εβδομάδα.

Οταν πήγες στην Ελλάδα είπες ότι θες να σκοράρεις πολλά γκολ ώστε να επιστρέψεις στην εθνική και να πας στη Νότιο Αφρική...

Ακριβώς, όμως με τους Ανρί, Ζινιάκ, Μπενζεμά και τον Ανελκά, που είναι σε πολύ καλή κατάσταση, αυτό θα είναι δύσκολο. Είμαι μαχητής και όσο είμαι ποδοσφαιριστής θα είμαι διαθέσιμος.

Προτιμάς να παίζεις με δύο επιθετικούς ή δεξιά που σε βάζει ο προπονητής σου στον Παναθηναϊκό;

«Για να είμαι ειλικρινής, με τόσους τραυματισμούς που έχω περάσει θα μπορούσα να παίζω... τερματοφύλακας (γέλια). Για να το σοβαρέψουμε, η κανονική μου θέση είναι επιθετικός κορυφής και όλα αυτά τα χρόνια έχω μάθει να παίζω μόνος μου στην επίθεση. Αν ο προπονητής μού πει να παίξω παρέα με δεύτερο επιθετικό, πρέπει να προσαρμοστώ, όπως κι αν μου πει να παίξω δεξιά. Παίζω όπου μου ζητηθεί και πάντα δίνω το μάξιμουμ των δυνατοτήτων μου».

Τι περισσότερο έμαθες έπειτα απ' όλους αυτούς τους τραυματισμούς και τις περιπέτειες;

«Επειτα απ' όλα αυτά είναι αλήθεια ότι έχω αλλάξει λίγο το παιχνίδι μου. Δεν είμαι ο Σισέ της Οσέρ και της Λίβερπουλ. Εχω βελτιώσει κάποιους τομείς στους οποίους υστερούσα. Εχω γίνει, για παράδειγμα, πολύ καλύτερος στο παιχνίδι μου με το κεφάλι, στις μεταβιβάσεις μου, αλλά κυρίως στον τρόπο που βλέπω το παιχνίδι. Στον τρόπο που θέτω πια τον εαυτό μου στην υπηρεσία της ομάδας. Στην Οσέρ όλη η ομάδα έπαιζε για μένα. Τώρα βάζω εγώ τον εαυτό μου στις υπηρεσίες της ομάδας. Εχω ωριμάσει, έχω βελτιωθεί, έχω προοδεύσει».

Πιστεύεις ότι η κριτική που γινόταν τόσο καιρό προς το πρόσωπό σου στη Γαλλία ήταν δικαιολογημένη;

«Η κριτική είναι εύκολη. Ολα δικαιολογούνται. Εγώ έχω να απαντήσω με τα περίπου 140 γκολ που έχω πετύχει στην καριέρα μου με όλες τις ομάδες που έχω παίξει. Δεν είναι κι άσχημα, έτσι δεν είναι;».

Τέρμα η χαλαρότητα

Ο Παναθηναϊκός δεν ήταν ευχαριστημένος από την επιστροφή των διεθνών καθώς επέστρεψαν στην Παιανία κάπως... αγύμναστοι και τόσο ο Χενκ τεν Κάτε όσο και ο Κώστας Αντωνίου τους τόνισαν ότι η χαλαρότητα τελείωσε και πρέπει να τρέξουν για να είναι πανέτοιμοι για την Καβάλα.

Η Παιανία γέμισε έπειτα από καιρό και ο διευθυντής ποδοσφαίρου του τριφυλλιού ανέφερε στους παίκτες να ξεχάσουν τα αντιπροσωπευτικά τους συγκροτήματα και να επικεντρωθούν στις υποχρεώσεις του Παναθηναϊκού: «Ξεχάστε ό,τι έγινε με τις Εθνικές, βγάλτε από το μυαλό σας τις υποχρεώσεις σας με τις Εθνικές και συγκεντρωθείτε στον Παναθηναϊκό. Τέρμα η χαλαρότητα, τρέχουμε για να προλάβουμε να είμαστε έτοιμοι, διότι την Κυριακή μας περιμένει ένα δύσκολο παιχνίδι στην Καβάλα που πρέπει να το νικήσουμε οπωσδήποτε».

Από την πλευρά ο προπονητής των πρασίνων Χενκ τεν Κάτε τόνισε περίπου τα ίδια πράγματα δίνοντας παράλληλα συγχαρητήρια στους Έλληνες διεθνείς: «Μετά από πολύ καιρό είμαστε όλοι μαζί. Δεν έχουμε χρόνο να προετοιμαστούμε όσο θα θέλαμε, αλλά οφείλουμε να είμαστε συγκεντρωμένοι και έτοιμοι. Συγχαρητήρια σε όσους έπαιξαν με τις Εθνικές τους και ειδικά στους Έλληνες για τη νίκη. Σας παρακολούθησα από κοντά και θα χαρώ πάρα πολύ να σας δω και στο Μουντιάλ. Τώρα όμως επιστρέψατε στην ομάδα και η σκέψη σας πρέπει να είναι μόνο στον Παναθηναϊκό γιατί μας περιμένουν δύσκολα παιχνίδια».

Συνάντηση Τζίγκερ με Βγενόπουλο

Ο Γιάννης Βαρδινογιάννης και ο Ανδρέας Βγενόπουλος συναντήθηκαν έπειτα από πολύ καιρό αλλά όχι για τον Παναθηναϊκό αλλά για την "Olympic Air". Οι δύο μεγαλομέτοχοι του τριφυλλιού ήταν στο δείπνο που παρέθεσε ο «Βγενό» με αφορμή το νέο ξεκίνημα της Ολυμπιακής. Ο Mr MIG είχε καλέσει τον Τζίγκερ, τον αδερφό του Γιώργο αλλά και τους Νίκο και ¶ρη Βωβό.

πηγή: www.gazzetta.gr

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή





    Αθλητικές Μεταδόσεις