ΝΔ: Τελικός κύκλος διαβουλεύσεων

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 11:10
UPD:14:52

A- A A+

Επαφές με τους τέσσερις υποψηφίους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας είχε σήμερα ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του έκτακτου συνεδρίου της 7ης Νοεμβρίου, Δημήτρης Σιούφας, στο πλαίσιο του τελικού κύκλου διαβουλεύσεων, προκειμένου -όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση- να βρεθεί κοινός τόπος για την εκλογή του προέδρου της ΝΔ από τα μέλη του κόμματος.

Η σειρά των σημερινών συναντήσεων είχε ως εξής:

10:45 Ντόρα Μπακογιάννη

12:00 Δημήτρης Αβραμόπουλος

13:15 Αντώνης Σαμαράς

Όπως επίσης διευκρινίστηκε, ο κ. Σιούφας θα είχε τηλεφωνική με τον κ. Παναγιώτη Ψωμιάδη λόγω επισκέψεώς του τελευταίου στην Κύπρο.

Σε δηλώσεις της μετά τη συνάντησή της με τον κ. Σιούφα, η κ. Μπακογιάννη εξέφρασε την ικανοποίησή της για την πορεία των διεργασιών προς το συνέδριο του κόμματος.

Από την πλευρά του ο κ. Δημήτρης Αβραμόπουλος σημείωσε μετά το πέρας της συνάντησης με τον κ. Σιούφα, ότι η συνεργασία και η συνεννόηση είναι συστατικό στοιχείο της παράταξης της ΝΔ. «Σε όλα έχουμε συμφωνήσει ... πάμε σε μια συντεταγμένη πορεία», τόνισε και εκτίμησε ότι η ΝΔ θα βγει πιο δυνατή από το συνέδριο. «Ολοι μας», κατέληξε ο κ. Αβραμόπουλος, «διασφαλίζουμε την ενότητα της παράταξης».

Δ. Αβραμόπουλος: Ολα έχουν συμφωνηθεί και όλα είναι σε καλό δρόμο

Δ. Αβραμόπουλος: Ολα έχουν συμφωνηθεί και όλα είναι σε καλό δρόμο

Τέλος, ο κ. Αντώνης Σαμαράς, επέλεξε να επιτεθεί στο ΠΑΣΟΚ λέγοντας χαρακτηριστικά: «Μας προετοιμάζουν για μια εκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις», πρόκειται για «μια πολιτική κολοτούμπα του ΠΑΣΟΚ, σε σχέση με τα όσα είχε πει προεκλογικά και δεν πρέπει να αφήσουμε να γίνει κάτι τέτοιο».

Α. Σαμαράς: Πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ τα σχέδια για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

Α. Σαμαράς: Πολιτική κωλοτούμπα του ΠΑΣΟΚ τα σχέδια για έκτακτη εισφορά στις επιχειρήσεις

«Να μην περνάμε απαξιωτική αντίληψη για το συνέδριο»

To παρελθόν είναι παρελθόν, οι επιλογές θα γίνουν για το μέλλον, ξεκαθάρισε νωρίτερα η Ντόρα Μπακογιάννη, μιλώντας στον ΑΝΤ1 για τη μάχη της διαδοχής.

Όσον αφορά το ύφος της αναμέτρησης των υποψηφίων, η κ. Μπακογιάννη υπογράμμισε πως θα πρέπει να αποφευχθούν τα χτυπήματα κάτω από τη ζώνη. «Η σύγκρουση και ο καυγάς θέλουν δύο και εγώ δεν γίνω μέρος του καυγά, ο καυγάς πληγώνει τους Νεοδημοκράτες», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Όσον αφορά την κριτική κατά της διαδικασίας εκλογής του νέου προέδρου από το συνέδριο, η κ. Μπακογιάννη παρατήρησε με έμφαση: «Να μην περνάμε απαξιωτική αντίληψη για το συνέδριο. Αυτό το συνέδριο εξέλεξε το κ. Καραμανλή, είναι οι αιρετοί της κοινωνίας».

Για τη δική της θέση σχετικά με τον τρόπο εκλογής, σημείωσε πως από την αρχή έχει πει ότι θα είναι υποψήφια με όποια διαδικασία επιλεγεί: «Εγω έχω πει ότι με όποια διαδικασία θέλετε θα είμαι υποψήφια. Δεν υπάρχει πιο τίμιο από αυτό. Καμία ανακολουθία», τόνισε.

Τέλος, η κ. Ντόρα Μπακογιάννη δήλωσε ότι δέχεται οποιαδήποτε πρόταση για ζωντανό διάλογο με τους άλλους υποψήφιους (πχ μία ενδεχόμενη τηλεμαχία), αρκεί να καθοριστούν οι απαραίτητες προϋποθέσεις.

Εν τω μεταξύ, απορρίφθηκαν από την Οργανωτική Επιτροπή Συνεδρίου και οι τελευταίες δύο υποψηφιότητες που υπεβλήθησαν χθες, καθώς, όπως εξήγησε ο εκπρόσωπος του κόμματος Γ. Κουμουτσάκος, δεν πληρούσαν τις προβλεπόμενες καταστατικές προϋποθέσεις και ιδίως τις υποχρεώσεις του μέλους.

Υπενθυμίζεται ότι χθες για τους ίδιους λόγους δεν έγινε δεκτή ακόμη μία υποψηφιότητα.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή