«Ψήφος εμπιστοσύνης» στην κυβέρνηση από τη «Δράση»

Παρασκευή, 16 Οκτωβρίου 2009 19:46
A- A A+

Κυρίως θετικά αλλά και αρνητικά σημεία εντοπίζει η «Δράση» στις προγραμματικές δηλώσεις της κυβέρνησης που ανακοίνωσε ο πρωθυπουργός απόψε στη Βουλή.

Σε ανακοίνωση που έδωσε αναφέρει πως «καινούργιο και ελπιδοφόρο στοιχείο ήταν η εμμονή στην πράσινη ανάπτυξη, τις ανανεώσιμες πηγές ενέργειας, το περιβάλλον, τον πολιτισμό και την παιδεία ως εφαλτήρια οικονομικής ανάπτυξης.

Χαρακτηρίζει όμως «κάπως ασαφείς, αντιφατικές και διαχειριστικού μάλλον χαρακτήρα» τις δηλώσεις για την οικονομία, επισημαίνοντας όμως πως ίσως αυτό να είναι δικαιολογημένο «μια και η πραγματικότητα δεν είναι ακόμη γνωστή».

Στη συνέχεια προσθέτει πως «αν η "Δράση" ήταν στη Βουλή θα ψήφιζε υπέρ της κυβέρνησης παρά τους ενδοιασμούς της για την προτεινόμενη οικονομική πολιτική και την ήδη διαπιστωμένη αδυναμία της κυβέρνησης να αντιμετωπίσει τις συνδικαλιστικές πιέσεις οργανωμένων προνομιούχων ομάδων».

Καταλήγοντας επαναλαμβάνει τη θέση πως για τα αντιμετωπιστούν τα προβλήματα στην Ελλάδα επιβάλλεται η συνεργασία των δύο μεγάλων κομμάτων, ΠΑΣΟΚ και ΝΔ.

Προτεινόμενα για εσάς



Δημοφιλή